Rondul de noapte, la "Teleenciclopedia" | VIDEO
luni, 02 noiembrie 2020
Sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 18.50, la TVR 1 , TVR 1 HD și online pe TVR+, vă invităm la o nouă oră magică la "Teleenciclopedia". Reluare în 9  noiembrie, la TVR 1 HD, ora 01.00.
rondul de noapte
rondul de noapte
Alte legături
Teleenciclopedia

REMBRANDT VAN  RIJN – RONDUL DE NOAPTE (ep. 2/2)

Puțini știu că tabloul Rondul de Noapte avea inițial 34 de personaje, trei dintre ele fiind îndepărtate în anul 1715, împreună cu marginile pânzei, cu prilejul expunerii în sala principală a Primăriei din Amsterdam (azi, Palatul Regal). Lucrarea a fost finanțată de 18 comanditari, fiecare plătind câte 100 de florini. Tabloul colectiv (pentru care Rembrandt a fost răsplătit cu 4.000 de florini) a sporit faima căpitanului Banninck Cocq – personajul central al pânzei, ales de patru ori primar.

CONFERINȚA DE LA IALTA (ep. 4/5)

Diplomatul britanic Alexander Cadogan și ministrul de externe Anthony Eden nu bănuiau că serviciile sovietice de informații infiltrate în mediile politice britanice și americane aflaseră multe dintre intențiile occidentalilor înaintea începerii Conferinței de la Ialta. Prioritare pentru Roosevelt erau ONU și Japonia, iar Churchill dorea ceva neinclus în agenda întâlnirilor: Grecia.

SONDE SPAŢIALE: INIMA LUI PLUTO (ep. 2/3) (Premieră)

După opt de ani de zbor, la începutul lunii iulie 2013, sonda New Horizons s-a apropiat de sistemul plutonian. Centrul de comandă recepționa prima imagine de rezoluție mare a suprafeței planetei pitice: o lume uimitoare, cu cratere și ghețari, marcată de întinse calote polare, canioane și lanțuri muntoase cu vârfuri acoperite de zăpadă.

(w640)

INSULA ROTTNEST (ep. 9/10) (Premieră)

În familia vulturilor pescar, cât mama lipsește ca să se hrănească, tatăl îi preia atribuțiile. Un pui de quokka descoperă lumea din marsupiul unde „locuiește” jumătate de an. Bine hrănit, puiul de pinguin albastru crește repede și își „ajunge din urmă” părinții în șapte săptămâni. Prin piruete și sărituri, progeniturile balenelor cu cocoașă învață cum să își întărească și coordoneze mușchii, pregătindu-se astfel pentru lunga călătorie de 4500 de kilometri înapoi, la zonele de hrănire antarctice.

(w640)

* * *

Producător:  OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 • 16:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui * Live stadion (16,52) Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Croaţia-Brazilia (sferturi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadionul Education City, Doha
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tarile de Jos-Argentina (sferturi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Lusail, Al Daayen
 • 23:07
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Omul şi timpul
  /
 • 01:10

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:20
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Croaţia-Brazilia ( Comentator Dragos Bocanaciu
 • 03:15
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tarile de Jos-Argentina Comentator Emil Hossu Longin
 • 05:10
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu