loader
Foto

Salonul Artelor Frumoase, sâmbătă la "Teleenciclopedia" | VIDEO

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 18.50, la TVR 1 , TVR 1 HD și online pe TVR+, vă invităm la o nouă oră magică la "Teleenciclopedia". Reluare în 30  noiembrie, la TVR 1 HD, ora 01.00.

 

Teleenciclopedia

GUSTAVE COURBET – ATELIERUL ARTISTULUI (ep.1/2)

În 1855, capitala Franței găzduia – după Londra – propria Expoziție Universală, prezentând și un Salon al Artelor Frumoase. În seara inaugurării, la 15 mai, numele pictorului Gustave Courbet se afla pe buzele tuturor, deși, în mod surprinzător, tabloul Atelierul artistului – anume realizat pentru acest eveniment – fusese refuzat de juriu.

RĂZBOIUL RECE (ep.2/5)

Pe 17 iulie 1945, începea, la palatul Cecilienhof, din Potsdam, prima conferință de pace în formula Harry S. TrumanWinston ChurchillIosif Visarionovici Stalin. Tema discuțiilor: detaliile administrării Germaniei după capitularea necondiționată semnată în 8-9 mai. Europa sărbătorea pacea, dar războiul continua în Pacific. Cinci zile după Conferința de la PotsdamTruman va decide folosirea armei atomice împotriva niponilor, fără a se consulta cu ... aliatul Stalin.

(w882) teleencicl

SONDE SPAȚIALE – MISIUNI VIITOARE (Premieră)

Statistic, fiecare stea este însoțită de cel puțin o planetă – prin urmare, Terra demonstrează că viață poate apărea oriunde în Univers. Dacă vreuna dintre extraordinarele sonde trimise în Sistemul Solar și dincolo de el ar găsi dovezi ale existenței acesteia, am rezolva, poate, cel mai mare mister al umanității.

(w882) teleencicl

INSECTELE (ep. 2/5)

Pentru a supraviețui, unele insecte au dezvoltat înfățișări și tactici de vânătoare sau apărare greu de imaginat. Larva leului furnicilor (ordinul Myrmeleontidae) și-a câștigat numele și faima datorită vicleniei și strategiei aproape perfecte. În funcție de stadiul de dezvoltare, alte specii au aspecte și comportamente diferite – cum este și cazul larvei țânțarului comun (Culex pipiens), care nu seamănă deloc cu părinții!

(w882) teleencicl


Producător:  OANA HAȘEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1