loader
Foto

„Femei din Alger în apartamentul lor", sâmbătă la ”Teleenciclopedia" | VIDEO

Sâmbătă, 6 martie, de la ora 18:50, pe #TVR1​ şi TVR+, vă aşteptăm cu o nouă oră magică la #Teleenciclopedia​. Reluare în 8 martie, de la ora 1.50, la TVR 1HD.

 

Teleenciclopedia

* Eugène Delacroix - „Femei din Alger în apartamentul lor” (ep.2/2)

În anul 1832, Eugène Delacroix devenea primul pictor francez care ajungea în Maroc și, totodată, căruia i se îngăduia să viziteze un harem. Grație tabloului său realist, dar și romantic în spirit, Femei din Alger în apartamentul lor, privitorul pătrundea într-o lume nouă, lipsită de stereotipurile vremii.

* Bătălia de la Verdun (ep.1/5)

La 21 februarie 1916, ora 07:15, în Le Bois Des Caures, lângă Verdun, germanii bombardau frontul cu milioane de obuze. Era începutul celei mai lungi bătălii din Primul Război Mondial, dar și din istoria lumii, ce avea să se încheie cu victoria francezilor, pe 18 decembrie, în același an.

(w882)

* Constructorii de castele (ep.6)

Constructorii se străduiau permanent să ridice castele inexpugnabile. Dar, se confruntau cu arme tot mai puternice: catapulte, trebuchete, bombarde, berbeci, baliste, balimezuri. Odată ce zidurile se prăbușeau, capitularea era inevitabilă.

* Şerpii (ep.1/6)

Denumite științific și ofidieni, aceste reptile carnivore fără membre alcătuiesc subordinul Serpentes, din cadrul ordinului Squamata (al târâtoarelor acoperite de solzi). Maeștri ai deghizărilor, veritabili „farsori“ letali ai lumii vii, șerpii sunt capabili să-și păcălească prada ori să-și deruteze inamicii, supraviețuind fără hrană ani în șir.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca.

Producător Oana Haşegan

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1