loader
Foto

Galerie foto

"Teleenciclopedia": Amoruri boeme | VIDEO

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19.00, pe TVR1 şi online pe TVR+, v-am așteptat cu o nouă oră magică la "Teleenciclopedia".

 

Teleenciclopedia

Quintem Matsijs: Cămătarul și soția lui (ep.1)

(w882)

În veacul al XVI-lea, Flandra devenise noul „focar” de creație al Europei. În anul 1514, Quinten Matsijs termina lucrarea Cămătarul și soția lui, în atelierul din inima oraşului Antwerpen. Găzduită la Muzeul Luvru, pictura în ulei – plină de simboluri şi înţelesuri – evocă o zi obişnuită din viaţa unei familii din clasa mijlocie.

Amoruri boeme: Lee Miller și Man Ray (ep.1) premieră

La numai şapte ani, în timpul unei vizite cu familia, Lee Miller era violată de un musafir și îmbolnăvită. După încă trei ani, în vara lui 1917, Lee asista la moartea unui prieten de joacă, care se îneca chiar sub ochii ei. În ciuda traumelor care i-au marcat copilăria, puternica şi ambiţioasa Lee visa să exceleze în arta fotografiei, iar pentru asta trebuia să-l întâlnească pe Man Ray: pictor, cineast şi fotograf suprarealist, care îi va deveni mentor şi iubit.

Cavalerul mongol (ep. 2)

(w882) E

Aflată la aproximativ 1.660 m altitudine, în nord-vestul provinciei mongole Kovsogol, Valea Darhad era odinioară teritoriul etnicilor Tuvan. Apoi, în 1925, sovieticii au cedat regiunea Tagna Urianhai mongolilor, răsplătindu-le loialitatea. În prezent, tuvanii traversează granița, fură caii şi îi ucid, apoi vând carnea abatoarelor clandestine. Când nu se află pe urmele lor, curajosul Shukhert completează veniturile familiei participând la concursuri de lupte.

Ecosisteme: Pantanal (ep.2) premieră

Mlaștina Pantanal, cea mai vastă din lume, acoperă zone întinse din Brazilia, Bolivia și Paraguay. Din octombrie până în martie, ploile abundente inundă gradual, dinspre nord spre sud, cei 400.000 km2. Când vine seceta, doar speciile „băștinașe” „sedentare”, precum berzele jabiru și tantal, încă dibuie câte ceva „interesant”. Adăpătorile, oricât de mici, prilejuiesc o veritabilă „vânătoare de comori”. Tânărul caiman, „ghidul” nostru în acest documentar, își încearcă și el norocul.

***

Reluare în 19 martie, ora 02.15

Producător:  Oana Hașegan
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...