loader
Foto

Galerie foto

Tezaure în „Tezaur folcloric”: întâlnire extraordinară cu maestrul Gheorghe Zamfir | VIDEO

O nouă sărbătoare a duminicilor de mai: pe 28 mai, Gheorghiţa Nicolae ne-a aşteptat la întâlnirea cu tezaurele muzicii româneşti: Gheorghe Zamfir şi naiul său preferat. De la ora 13.00, la TVR 1.

 

Tezaur folcloric

Şi-a găsit modul de exprimare printr-un instrument milenar - naiul şi astfel a reuşit să cucerească întreaga planetă. Este autorul a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic; a vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume, a înregistrat peste 185 de albume și are peste 100 de discuri de aur și platină, alături de alte nenumărate premii și onoruri în întreaga lume. Este legenda românească, este excelenţă şi genialitate în muzică! Ne-am întâlnit cu maestrul naiului Gheorghe Zamfir într-o ediție de colecție „Tezaur folcloric”, ce a fost programată la TVR 1 timp de trei duminici – 7, 14 şi 28 mai, de la ora 13.00.

(w882)

(w882)

Gheorghiţa Nicolae ne-a condus la Centrul Cultural care-i poartă numele, din Găeşti, unde artişti de seamă s-au alăturat artistului naţional şi internaţional Gheorghe Zamfir, într-o demonstraţie de forţă a talentului muzical.

(w882)

(w882)

(w882)

„Vom retrăi momente unice din cariera artistică a celui care a dus în lume cântul și graiul românesc, vom asculta poveşti şi întâmplări care nu vor fi uitate niciodată, ne vom bucura de cântecul lui Gheorghe Zamfir şi al invitaţilor speciali, care dau străluciri de Tezaur personalităţii artistice a genialului Gheorghe Zamfir”, a spus Gheorghiţa Nicolae, prezentator al emisiunii „Tezaur folcloric”, la TVR 1.

(w882)

Despre mândria de a fi român genial şi universal, despre o viaţă dedicată unei munci asidue şi dorinţei de a excela în profesia aleasă, dar mai ales cu şi despre muzica neamului românesc - în ediţiile de gală „Tezaur folcloric”, cea mai iubită emisiune de folclor. Duminică, de la ora 13.00, la TVR 1.

19:30 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 5.

Producator Oana Turcu

19:35 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 6

Producator Oana Turcu

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1