loader
Foto

Totul despre menopauza precoce, la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR 1 | VIDEO

Dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică ginecologie, a explicat, în interviul ediţiei, când și de ce apare menopauza precoce, ce efecte are asupra organismului și a calității vieții, în general, și dacă poate fi întârziată. Izabela Marinescu ne-a invitat la TVR 1 sâmbătă, 29 aprilie, ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament a venit cu o nouă ediţie la TVR 1. Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, ne-a dat întâlnire la „Vreau să fiu sănatos” sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 13.00.

(w882)

„Vorbim în ediția de sâmbăta acesta, la TVR 1, despre analizele uzuale anuale, psihologul ne explică gestionarea relației cu banii, aflăm cum depășim frică de inec, dar și totul despre infecțiile urechii la copii. De asemenea, aducem în discuţie subiecte precum cartografierea creierului, talasemia şi vă spunem cum descurge o operație la nivelul glandei suprarenale, dar și totul despre debutul precoce al menopauzei”, ne-a dezvăluit Izabela Marinescu la ce să ne aşteptăm în noua ediţie „Vreau să fiu sănătos”.

(w882)

Când abordăm teme legate de menopauză ne gândim automat la doamnele trecute de o anumită vârstă. În ultima vreme însă, debutul acestei perioade are loc din ce în ce mai repede în viață femeilor. Studiile arată că peste 7% dintre acestea suferă de menopauză precoce, aceasta instalându-se înainte de 40 de ani.

Invitatul ediției de sâmbătă, 29 aprilie, a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” a fost dr. Iosif Niculescu, medic specialist Obstetrică Ginecologie. Am aflat când și de ce apare menopauza precoce, ce efecte are asupra organismului și a calității vieții, în general, și dacă poate fi întârziată. Diagnosticul nu este ușor de stabilit, tocmai de aceea este posibil să fie nevoie de o echipă multidisciplinară.

„Menapauza precoce este o boală” susține dr. Niculescu, astfel că se impune tratament personalizat. „Fiecare femeie se naște cu un număr fix de ovocite. Iar menopauza exact asta înseamnă – epuizarea acestei rezerve de ovocite. De aceea, recomandăm ca procreerea să aibă loc mai devreme în viața unei femei”, a mai spus invitatul Izabelei Marinescu.

Stilul de viață - și aici facem referire la abuzurile alimentare, consumul de tutun, stresul și anxietatea, toate joacă un rol important pentru determinarea vârstei la care debutează menopauza.

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” are premiera la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13 și poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

 

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate?

(redifuzare)Prezintă Sebastian Felix Topescu

Invitată Amalia Enache

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1