loader
Foto

Totul despre menopauza precoce, la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR 1 | VIDEO

Dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică ginecologie, a explicat, în interviul ediţiei, când și de ce apare menopauza precoce, ce efecte are asupra organismului și a calității vieții, în general, și dacă poate fi întârziată. Izabela Marinescu ne-a invitat la TVR 1 sâmbătă, 29 aprilie, ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament a venit cu o nouă ediţie la TVR 1. Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, ne-a dat întâlnire la „Vreau să fiu sănatos” sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 13.00.

(w882)

„Vorbim în ediția de sâmbăta acesta, la TVR 1, despre analizele uzuale anuale, psihologul ne explică gestionarea relației cu banii, aflăm cum depășim frică de inec, dar și totul despre infecțiile urechii la copii. De asemenea, aducem în discuţie subiecte precum cartografierea creierului, talasemia şi vă spunem cum descurge o operație la nivelul glandei suprarenale, dar și totul despre debutul precoce al menopauzei”, ne-a dezvăluit Izabela Marinescu la ce să ne aşteptăm în noua ediţie „Vreau să fiu sănătos”.

(w882)

Când abordăm teme legate de menopauză ne gândim automat la doamnele trecute de o anumită vârstă. În ultima vreme însă, debutul acestei perioade are loc din ce în ce mai repede în viață femeilor. Studiile arată că peste 7% dintre acestea suferă de menopauză precoce, aceasta instalându-se înainte de 40 de ani.

Invitatul ediției de sâmbătă, 29 aprilie, a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” a fost dr. Iosif Niculescu, medic specialist Obstetrică Ginecologie. Am aflat când și de ce apare menopauza precoce, ce efecte are asupra organismului și a calității vieții, în general, și dacă poate fi întârziată. Diagnosticul nu este ușor de stabilit, tocmai de aceea este posibil să fie nevoie de o echipă multidisciplinară.

„Menapauza precoce este o boală” susține dr. Niculescu, astfel că se impune tratament personalizat. „Fiecare femeie se naște cu un număr fix de ovocite. Iar menopauza exact asta înseamnă – epuizarea acestei rezerve de ovocite. De aceea, recomandăm ca procreerea să aibă loc mai devreme în viața unei femei”, a mai spus invitatul Izabelei Marinescu.

Stilul de viață - și aici facem referire la abuzurile alimentare, consumul de tutun, stresul și anxietatea, toate joacă un rol important pentru determinarea vârstei la care debutează menopauza.

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” are premiera la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13 și poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

 

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 28

Producător Daniela Enăchescu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1