loader
Foto

Totul despre menopauza precoce, la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR 1 | VIDEO

Dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică ginecologie, a explicat, în interviul ediţiei, când și de ce apare menopauza precoce, ce efecte are asupra organismului și a calității vieții, în general, și dacă poate fi întârziată. Izabela Marinescu ne-a invitat la TVR 1 sâmbătă, 29 aprilie, ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament a venit cu o nouă ediţie la TVR 1. Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, ne-a dat întâlnire la „Vreau să fiu sănatos” sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 13.00.

(w882)

„Vorbim în ediția de sâmbăta acesta, la TVR 1, despre analizele uzuale anuale, psihologul ne explică gestionarea relației cu banii, aflăm cum depășim frică de inec, dar și totul despre infecțiile urechii la copii. De asemenea, aducem în discuţie subiecte precum cartografierea creierului, talasemia şi vă spunem cum descurge o operație la nivelul glandei suprarenale, dar și totul despre debutul precoce al menopauzei”, ne-a dezvăluit Izabela Marinescu la ce să ne aşteptăm în noua ediţie „Vreau să fiu sănătos”.

(w882)

Când abordăm teme legate de menopauză ne gândim automat la doamnele trecute de o anumită vârstă. În ultima vreme însă, debutul acestei perioade are loc din ce în ce mai repede în viață femeilor. Studiile arată că peste 7% dintre acestea suferă de menopauză precoce, aceasta instalându-se înainte de 40 de ani.

Invitatul ediției de sâmbătă, 29 aprilie, a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” a fost dr. Iosif Niculescu, medic specialist Obstetrică Ginecologie. Am aflat când și de ce apare menopauza precoce, ce efecte are asupra organismului și a calității vieții, în general, și dacă poate fi întârziată. Diagnosticul nu este ușor de stabilit, tocmai de aceea este posibil să fie nevoie de o echipă multidisciplinară.

„Menapauza precoce este o boală” susține dr. Niculescu, astfel că se impune tratament personalizat. „Fiecare femeie se naște cu un număr fix de ovocite. Iar menopauza exact asta înseamnă – epuizarea acestei rezerve de ovocite. De aceea, recomandăm ca procreerea să aibă loc mai devreme în viața unei femei”, a mai spus invitatul Izabelei Marinescu.

Stilul de viață - și aici facem referire la abuzurile alimentare, consumul de tutun, stresul și anxietatea, toate joacă un rol important pentru determinarea vârstei la care debutează menopauza.

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” are premiera la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13 și poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

 

9:59 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

10.00-11.12 Canotaj simplu vâsle serii (Mihai Chiruţă )

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

11:15 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1