loader
Foto

Traseul pacientei diagnosticate cu cancer, la "Vreau să fiu sănătos!"

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10:30, ați putut urmări la TVR 1 o nouă ediție "Vreau să fiu sănătos!".

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănatos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate, spune Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist.

(w500)

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! aduc noutăți despre eozinofile (Dicționar medical), căutăm împreună cu psihologul explicații pentru legătura dintre stările psihice și cele fizice (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), cum acordăm corect primul ajutor în cazul nefericit în care cineva se îneacă cu un bol de mâncare (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea ne spune totul despre protezele dentare.

(w882)
.

(w882)Aducem exemple de bune practici și din provincie, nu doar din capitală. Grigore Virsta a fost la spitalul de urgență din Zalău și ne prezinta un medic specialist ORL care are o relație specială cu pacienții sai. Tot din sfera ORL, vă invităm într-o sală de operație alături de chirurgul Ana Maria Apostol, care ne explică cum se corectează deviația de sept. Beatrice Cioba vă propune un amplu reportaj despre analizele genetice ce pot fi făcute la noi în țară.

(w882)Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau sa fiu sanatos! este dr Dragoș Median, medic primar oncologie medicală, membru certificat al Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO), al Balkan Union of Oncology (B.U.O.N.) și al Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), cu experiență de peste 10 ani în tratamentul cancerului mamar și al cancerelor ginecologice. Ca membru al Compartimentul de Oncologie din Spitalul Clinic Filantropia, vine și ne explică care este traseul pacientei diagnosticate cu cancer.

(w500)

Momentul este unul dificil, indiferent cât de bine am fi pregătiți. Viața dintr-dată se complică. Pașii urmărori sunt stabiliți în cadrul unei comisii multidisciplinare, în care se analizează particularitățile fiecărui pacient în parte. Este compusă din medici, dar pot fi implicați și asistenți și un navigator. (…) În România, supraviețuirile sunt din ce în ce mai bune. Dar în afara de supraviețuire ca obiectiv de sine stătător mai contează și calitatea vieții- trebuie să fie o supraviețuire lungă, dar trebuie să fie o supraviețuire bună, afirmă dr. Dragoș Median, medic primar oncologie medicală.

***

Emisiunea are premiera sâmbătă, de la ora 10.30, iar redifuzarea este duminică de la ora 03.00.

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1