loader
Foto

Traseul pacientei diagnosticate cu cancer, la "Vreau să fiu sănătos!"

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10:30, ați putut urmări la TVR 1 o nouă ediție "Vreau să fiu sănătos!".

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănatos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate, spune Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist.

(w500)

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! aduc noutăți despre eozinofile (Dicționar medical), căutăm împreună cu psihologul explicații pentru legătura dintre stările psihice și cele fizice (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), cum acordăm corect primul ajutor în cazul nefericit în care cineva se îneacă cu un bol de mâncare (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea ne spune totul despre protezele dentare.

(w882)
.

(w882)Aducem exemple de bune practici și din provincie, nu doar din capitală. Grigore Virsta a fost la spitalul de urgență din Zalău și ne prezinta un medic specialist ORL care are o relație specială cu pacienții sai. Tot din sfera ORL, vă invităm într-o sală de operație alături de chirurgul Ana Maria Apostol, care ne explică cum se corectează deviația de sept. Beatrice Cioba vă propune un amplu reportaj despre analizele genetice ce pot fi făcute la noi în țară.

(w882)Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau sa fiu sanatos! este dr Dragoș Median, medic primar oncologie medicală, membru certificat al Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO), al Balkan Union of Oncology (B.U.O.N.) și al Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), cu experiență de peste 10 ani în tratamentul cancerului mamar și al cancerelor ginecologice. Ca membru al Compartimentul de Oncologie din Spitalul Clinic Filantropia, vine și ne explică care este traseul pacientei diagnosticate cu cancer.

(w500)

Momentul este unul dificil, indiferent cât de bine am fi pregătiți. Viața dintr-dată se complică. Pașii urmărori sunt stabiliți în cadrul unei comisii multidisciplinare, în care se analizează particularitățile fiecărui pacient în parte. Este compusă din medici, dar pot fi implicați și asistenți și un navigator. (…) În România, supraviețuirile sunt din ce în ce mai bune. Dar în afara de supraviețuire ca obiectiv de sine stătător mai contează și calitatea vieții- trebuie să fie o supraviețuire lungă, dar trebuie să fie o supraviețuire bună, afirmă dr. Dragoș Median, medic primar oncologie medicală.

***

Emisiunea are premiera sâmbătă, de la ora 10.30, iar redifuzarea este duminică de la ora 03.00.

9:50 În grădina Danei

* Episodul 3

Realizator Dana Constantinescu

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitată Alina Uricec, psihoterapeut

* Parentingul zilelor noastre, diferenta dintre limite sanatoase si limitari frustrante reguli vs pedepse

Realizator şi producător Anca Mazilu

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1