loader
Foto

Galerie foto

Trei cetăţi şi un carnaval, sâmbătă, la „Exclusiv în România”

„Orga morţii” de la Prejmer, Carnavalul Clătitelor sau atelierul de orgi de la Harman au fost câteva dintre atracţiile celei de-a doua ediţii a noului sezon. Exclusiv în România - sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Nu orice 1 aprilie vine cu păcăleli! Cel puţin, aşa ne promit Cristi Tabără şi echipa sa, asigurându-ne că, la Exclusiv în România, vom vedea şi sâmbăta aceasta noi obiective ce merită vizitate, locuri de poveste şi oameni unul şi unul. Emisiunea începe, ca de obicei, la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) Cristi Tab

Drumul ne poartă, alături de călătorii noştri, la porţile Cetăţii Prejmer, parte a patrimoniului cultural UNESCO, cea mai puternică şi mai bine păstrată biserică fortificată din estul Europei. Îi vom afla istoria şi vom parcurge drumul străjii, pentru a descoperi ce însemna aşa-numita „orgă a morţii", arma care a făcut invincibilă fortificaţia.

(w882) prejmer bi

Vom coborî apoi de pe zidurile cetăţii în mijlocul zarvei, care nu vine de la năvălitori, ci de la participanţii la Fasching - Carnavalul Clătitelor.

(w882) carnavalul

Gustăm şi noi – măcar cu ochii! – din numeroasele sortimente prezentate, apoi urcăm într-o sanie trasă de cai ce ne duce la concursul de echitaţie din apropiere. Întâlnim acolo doi dubli campioni balcanici – mai exact, patru, pentru că şi caii au un merit considerabil în succesul obţinut...

(w882) cai

La Harman, locul unde turiştii Exclusiv în România poposesc peste noapte, găsim încă un unicat din această parte a continentului: atelierul de orgi. Aici, contemporanii noştri învaţă să resatureze preţioasele instrumente muzicale create cu secole în urmă, dar şi să construiască orgi noi. Urcăm în turnul Cetăţii Harman, îi aflăm tainele, dar ne rămâne timp şi pentru a ne repezi ceva mai departe, la Cetatea Rupea, o fortificaţie cu totul diferită de celelalte două. În ce fel diferă ele, dar şi multe alte secrete ale locurilor vizitate aflăm la Exclusiv în România, sâmbătă, 1 aprilie, de la 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) cetate

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

23:00 Documentar

* Phoenix. Har/Jar

Phoenix. Har/Jar” reuneşte membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu

Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția

din ’89.

Filmul documentar este realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR

Regia Cornel Mihalache

Scenariul: Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca

Montaj film Roxana Elekes

Producator Claudia Nedelcu Duca

XX AUDIENTA GENERALA (AG)

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1