loader
Foto

Galerie foto

Trenurile cu avuţii ale Regelui Mihai şi scrierile lui Nostradamus, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Una din cele mai rezistente dezinformări produse de comuniștii sovietici și români a fost cea privind averea fabuloasă cu care Regele Mihai ar fi plecat din țară după abdicare, în 1948. Povestea, care are toate datele unui Kompromat clasic, este încă prezentă în presa din România. Legenda despre trenurile încărcate cu bani, tablouri, lingouri de aur, mașini şi alte bunuri transportate de Rege a rămas drept un adevăr incontestabil în minţile multora, în urma discreditării pe care comuniștii au continuat să o întreţină mult după exilarea acestuia. Duminică, Marian Voicu i-a propus subiectul invitatului său la Interviul săptămânii, jurnalistul TVR Bogdan Șerban Iancu. „Breaking Fake News” s-a văzut pe 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882) Mihai I

(w882)

Și în acest an, ca în fiecare 9 mai, Moscova a glorificat războiul, sărbătorind Apărarea Patriei. Iar serviciile de informaţii ruseşti au pus în scenă proteste anti-ucrainene în ţările occidentale. Titlurile au fost trecute de Horia Grușcă în Revista presei fake.

Tatiana Țarfulea a abordat la Conspirația săptămânii o veche teorie a conspirației, reînviată de curând: un proiect de lege care urmează să fie votat de Parliament – dispariția banilor numerar și planul secret al guvernelor și băncilor de a controla lumea.

(w882) bani

De peste 500 de ani, scrierile lui Nostradamus fascinează și creează controverse. Au fost cu adevărat profeții? Cine a fost, de fapt, Nostradamus? O rază de lumina în Istoria și istoriile sale ne-a adus Gabriela Avram în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News”.

Tot un clarvăzător le-a atras atenția și Spărgătorilor de fake news Zaiafet și Geminschi. Cei doi au mai descoperit și alți suspecți: o prințesă, un șaman și pe psihologul Jordan Peterson… Interpretările lor le-am văzut tot duminică, la TVR 1.

(w882) Marian Voi

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au căutat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

19:00 Breaking fake news

* Moderator Marian Voicu

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Sabotarea transporturilor militare spre Ucraina, infiltrarea spionilor ruși printre refugiați, penetrarea instituțiilor din domeniul apărării și securității, atacuri cibernetice, subminarea prin dezinformare și propagandă a încrederii românilor în Armată și aliați sunt câteva din obiectivele acțiunilor unor „servicii de informații ostile” enumerate de raportul CSAT pe 2023.

Invitat: Iulian Fota, fost consilier prezidențial pentru securitate națională

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea:

Ciprian Mega, regizor și preot ortodox și actorul Dorel Vișan au participat la deschiderea festivalului de film de la Moscova alături de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe chiar în ziua în care aceasta acuză România că „încearcă să anuleze cultura rusă".

Revista presei fake, cu Horia Grușcă:

În ultimele luni în Europa au apărut tot mai multe afişe ameninţând cu atacuri teroriste la adresa unor competiţii sportive populare, atribuite aşa-numitului Stat Islamic. Cine se află, de fapt, în spatele acestora? Dincolo de Ocean, apropierea alegerilor inflamează imaginaţia extremiştilor de dreapta americani, care răspândesc teorii fanteziste precum invadarea Statelor Unite de canibalii din Haiti şi intenţia declarată a soţiei fostului preşedinte Barack Obama de a candida la funcţia de preşedinte ca bărbat.

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Alaska a fost descoperită de un danez înrolat în armata rusă, a fost cea mai săracă gubernie a Imperiului Țarist și a fost cumpărată de americani. S-a dovedit a fi o mină de aur, la propriu. A fost singura bucată de pământ care a trecut de la ruși la americani, iar Moscova pare să nu se fi împăcat cu asta.

Jurnalisti: Tatiana Ţarfulea, Gabriela Avram, Horia Gruşcă

Producător Marian Voicu

19:45 Sport

 
Hunedoara, un judeţ „Cât se poate de... UNESCO”! Duminică, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1

De la străvechea Ulpia Traiana Sarmizegetusa la recent restaurata Cetate a Devei, cu cântec şi bucate delicioase – am însoţit echipa lui Cristi ...

Ştii ce înseamnă „De departe trandafir, de aproape borș cu… știr”? Expresii şi proverbe care fac referiri la flori, în ediţia specială „Care pe care” de Florii, la TVR 1

Chiar e „floare la ureche” să vorbim corect limba română? Dar cu „corola de minuni a lumii” cum e? „A pune cuiva ghiocei la… ureche”, „a privi la ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvr1