loader
Foto

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”.  TVR va transmite Jocurile Olimpice Paris 2024 – cea mai prestigioasă competiţie sportivă internaţională - în perioada 26 iulie-11 august 2024.    

 

Televiziunea Română marchează unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale anului, Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024 (JO Paris 2024), cu o serie de programe dedicate. Începând de luni, 22 aprilie, seriile „#Eroii” și „#Speranțe” aduc în fața telespectatorilor sportivii pe care îi vom aplauda la Jocurile Olimpice din această vară, în direct la TVR, și pe cei care se pregătesc să ducă tricolorul la competiţiile din 2028 și 2032, atleții în care ne punem speranțele că vor duce visul olimpic la cel mai înalt nivel.

Astfel, luni, de la ora 19.35, la TVR 1, seria „#Eroii” prezintă sportivii care sunt deja calificați la JO Paris 2024, într-o serie de reportaje-portret realizate exclusiv din declarațiile acestora. Campionii României ne vor povesti cum au început sportul de performanță, ce aşteaptă de la olimpiada de la Paris sau cum a fost drumul lor până aici. Echipa TVR i-a urmărit la antrenamente pentru a oferi publicului imagini inedite cu ultimele pregătiri înainte de a porni spre Paris.

Tot luni, de la ora 23.55, la TVR 1, seria de interviuri „#Speranțe” face o incursiune în viitorul olimpismului românesc alături de sportivii cu vârste mai mici, pentru care visul olimpic înseamnă edițiile din 2028 sau 2032, care se vor desfăşura la Los Angeles şi Brisbane. Tinerii sportivi de la judo, scrimă, natație, gimnastică sau atletism ne dezvăluie programul lor zilnic sau cum împacă școala cu sportul de performanță.

TVR va difuza și seria „#Învingătorii”, alternativ cu cea dedicată „Speranțelor”. Astfel, săptămâna viitoare, începând de luni, 29 aprilie, ora 23.55, la TVR 1, ne vom reîntâlni cu legendele sportului românesc care au obținut, de-a lungul timpului, medalii la Jocurile Olimpice. Maricica Puică, Marius Urzică, Camelia Potec, Laura Badea, Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu sau Mihai Covaliu vor rememora cele mai emoționante momente de la Jocurile Olimpice și cum au trăit probele care le-au adus un loc pe podium.

Seriile de programe „#Învingătorii”, „#Eroii” şi „#Speranţe” vor fi difuzate şi pe TVR SPORT, iar programul poate fi consultat pe pagina oficială de Facebook a TVR SPORT.

Din 3 mai, de la ora 21.00, TVR 1 va difuza emisiunea „#Vis la Paris”, la care vor participa sportivi calificaţi la JO Paris 2024 şi antrenori ai acestora. Prima ediţie va fi moderată de Irina Păcurariu şi Costin Deşliu, iar următoarele, de Ana Maria Brânză si Costin Deşliu.

Televiziunea Română va transmite Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, care se va desfăşura în perioada 26 iulie-11 august 2024, pe TVR SPORT, alături de alte canale din portofoliul TVR.

 

18:30 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Tema: Scriitor in Romania (dialog cu scriitori din gen diferite-trecut, prezent)

Producator-Mimi Necula

Co-moderator-Nadine Vladescu-Jurnalist TVR

Invitati:​Mihai MITRICĂ, Director Executiv Bookfest

Liviu G,Stan, scriitor
Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Mimi Necula, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 13

Producător Daniela Enăchescu

 
 TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în ...

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru vă invită la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţa vara, la „Exclusiv în România”

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu merg în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât ...

 

#tvr1