loader
Foto

TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în direct, joi, 23 mai, de la ora 16.00 pe TVR INFO şi de la ora 22.00 pe TVR1 şi TVR MOLDOVA.  

 

Televiziunea Română, în calitate de partener media în România, participă alături de alte televiziuni publice din Europa la dezbaterea organizată de European Broadcasting Union (EBU) și Parlamentul European sub titlul „Eurovision: Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Parlamentului”.

Evenimentul, organizat în sala supranumită „Inima democrației în Uniunea Europeană‘’ din Parlamentul European, va fi difuzat simultan în toate țările membre ale Uniunii Europene cu scopul de a informa și a implica cetățenii în procesul electoral pentru alegerile europene din perioada 6-9 iunie 2024.

România va fi una dintre cele 10 țări care vor adresa întrebări celor intraţi în competiţia pentru conducerea Comisiei Europene (CE), prin vocea unui tânăr aflat în studioul TVR.

Ediţia specială, moderată de jurnalista Ramona Avramescu, va fi transmisă în direct pe canalul TVR INFO, de la ora 16.00, iar de la ora 22.00 va putea fi urmărită pe TVR 1 şi TVR MOLDOVA.

„Mesajul Parlamentului European pentru alegerile din 9 iunie este < Use your vote! - Folosește-ți votul!>. El înseamnă mai mult decât să te duci să pui ștampila pe buletin, înseamnă și să te informezi înainte să o faci. La „Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Parlamentului”, principalele familii politice europene își prezintă viziunea pentru viitorul Uniunii Europene, prin cei 5 candidați la președinția Comisiei. Aşadar, este un eveniment 2 în 1, ca și cum ai urmări Eurovisionul - unul care chiar ne poate influența stilul de viață și valorile - și o dezbatere prezidențială, în același timp. Și indiferent cât de insistente ar fi narațiunile eurosceptice, care încearcă să ne spună că nu contăm, de data asta România este „în finală”, alături de familia europeană. Putem pune întrebări și ne putem face auzită vocea”, ne-a declarat Ramona Avramescu.

(w882)

Temele esențiale ale dezbaterii vor viza domenii precum economia, schimbările climatice, migrația și azilul, democrația, apărarea și securitatea, iar participanţii confirmaţi de EBU sunt: Walter Baier (Austria) – Stânga Europeană; Sandro Gozi (Italia) – Renew Europe Now; Ursula von der Leyen (Germania) – Partidul Popular European (PPE); Terry Reintke (Germania) – Verzii Europeni; Nicolas Schmit (Luxemburg) – Partidul Socialiștilor Europeni (PSE).

Dezbaterea de la sediul Parlamentului European va fi moderată de Martin Řezníček (Televiziunea Cehă) și Annelies Beck (VRT, Belgia). Formatul include atât întrebări adresate de publicul aflat în sală și de telespectatori din întreaga Europă, cât și secvențe „spotlight” în care moderatorii vor adresa în direct întrebări candidaților.

Prin implicarea în acest eveniment, Televiziunea Română continuă să își îndeplinească misiunea publică de a oferi acces la informații relevante și de a promova exercitarea democratică a dreptului la vot al cetăţenilor în cadrul alegerilor europene.

 

 

 

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1