loader
Foto

TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în direct, joi, 23 mai, de la ora 16.00 pe TVR INFO şi de la ora 22.00 pe TVR1 şi TVR MOLDOVA.  

 

Televiziunea Română, în calitate de partener media în România, participă alături de alte televiziuni publice din Europa la dezbaterea organizată de European Broadcasting Union (EBU) și Parlamentul European sub titlul „Eurovision: Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Parlamentului”.

Evenimentul, organizat în sala supranumită „Inima democrației în Uniunea Europeană‘’ din Parlamentul European, va fi difuzat simultan în toate țările membre ale Uniunii Europene cu scopul de a informa și a implica cetățenii în procesul electoral pentru alegerile europene din perioada 6-9 iunie 2024.

România va fi una dintre cele 10 țări care vor adresa întrebări celor intraţi în competiţia pentru conducerea Comisiei Europene (CE), prin vocea unui tânăr aflat în studioul TVR.

Ediţia specială, moderată de jurnalista Ramona Avramescu, va fi transmisă în direct pe canalul TVR INFO, de la ora 16.00, iar de la ora 22.00 va putea fi urmărită pe TVR 1 şi TVR MOLDOVA.

„Mesajul Parlamentului European pentru alegerile din 9 iunie este < Use your vote! - Folosește-ți votul!>. El înseamnă mai mult decât să te duci să pui ștampila pe buletin, înseamnă și să te informezi înainte să o faci. La „Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Parlamentului”, principalele familii politice europene își prezintă viziunea pentru viitorul Uniunii Europene, prin cei 5 candidați la președinția Comisiei. Aşadar, este un eveniment 2 în 1, ca și cum ai urmări Eurovisionul - unul care chiar ne poate influența stilul de viață și valorile - și o dezbatere prezidențială, în același timp. Și indiferent cât de insistente ar fi narațiunile eurosceptice, care încearcă să ne spună că nu contăm, de data asta România este „în finală”, alături de familia europeană. Putem pune întrebări și ne putem face auzită vocea”, ne-a declarat Ramona Avramescu.

(w882)

Temele esențiale ale dezbaterii vor viza domenii precum economia, schimbările climatice, migrația și azilul, democrația, apărarea și securitatea, iar participanţii confirmaţi de EBU sunt: Walter Baier (Austria) – Stânga Europeană; Sandro Gozi (Italia) – Renew Europe Now; Ursula von der Leyen (Germania) – Partidul Popular European (PPE); Terry Reintke (Germania) – Verzii Europeni; Nicolas Schmit (Luxemburg) – Partidul Socialiștilor Europeni (PSE).

Dezbaterea de la sediul Parlamentului European va fi moderată de Martin Řezníček (Televiziunea Cehă) și Annelies Beck (VRT, Belgia). Formatul include atât întrebări adresate de publicul aflat în sală și de telespectatori din întreaga Europă, cât și secvențe „spotlight” în care moderatorii vor adresa în direct întrebări candidaților.

Prin implicarea în acest eveniment, Televiziunea Română continuă să își îndeplinească misiunea publică de a oferi acces la informații relevante și de a promova exercitarea democratică a dreptului la vot al cetăţenilor în cadrul alegerilor europene.

 

 

 

6:55 Imnul României

7:00 Vreau sa fiu sănătos!

(redifuzare) Prezinta Izabela Marinescu

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1