loader
Foto

Un nou sezon Ora Regelui

Emisiunea „Ora Regelui” continuă să ne spună poveştile regilor României, într-un nou sezon cu alte şi alte mărturii despre Familia Regală. În fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

 

Ora Regelui

Prima ediţie din acest sezon „Ora Regelui” a fost găzduită de fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei.

(w882)

Devotament, profesionalism şi suflet. Aşa a caracterizat Majestatea Sa Margareta munca întregii echipe a Televiziunii Române în cele 12 zile de transmisii în direct din timpul funeraliilor Regelui. Zeci de jurnaliști, producători, operatori, regizori si tehnicieni au asigurat imagini în timp real. Familia Regală a vrut sa le mulțumească jurnaliştilor TVR la Palatul Elisabeta.

(w882) Echipa TVR

După cele 40 de zile de doliu negru, după ce Majestatea Sa şi-a reluat acţiunile publice, Camelia Csiki şi echipa TVR au însoţit-o în vizite la instituţii publice: Regimentul de Gardă, Jandarmerie, Primărie.

Custodele Coroanei a dorit să mulţumească tuturor pentru efortul pe care l-au făcut la funeraliile Regelui Mihai, jandarmii primind în dar de la Familia Regală doi cai.

În emisiunea de sâmbătă îi cunoaştem cei care au creat, în memoria Regelui Mihai, piesa ”King”, cu care au participat la Preselecţiile pentru Eurovision. Melodia a atras atenţia Majestăţii Sale Margareta, solistul Tavi Clonda, compozitorul şi textierul primind propunerea de a colabora la trei proiecte ale Casei Regale.

(w882)

Emoţii mari pentru 150 de elevi de la liceele centenare din Bucureşti, Giurgiu şi Prahova. În ajunul aniversării Micii Uniri, Familia Regală i-a invitat la Palatul Elisabeta. Pentru Custodele Coroanei a fost o surpriză plăcută să-l descopere printre liceeni pe elevul care a îngenuncheat în faţa sicriului Regelui Mihai, la funeralii. Majestatea Sa le-a vorbit elevilor despre pasiuni, muzică şi istorie.

La 90 de ani de la primul mesaj auzit de români la radio, Familia Regală a spus Radioului public „La mulţi ani!". Ca în cazul multor edificii de cultură, şi istoria Radiodifuziunii este strâns legată de cea a Casei Regale. Acum 90 de ani, în anul 1928, la un an după ce Regele Ferdinand semnase actul de înfiinţare a Radioului, pe undele radio s-a auzit: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!"

(w882)

Cel mai mare spital de urgenţă din România s-a înfiinţat la dorinţa Reginei Mamă Elena. Era în 1933, când Regele Mihai a fost operat de urgenţă de apendicită, în vacanţa din Italia. Dificultăţile întâmpinate acolo i-au dat ideea Reginei Mame de a deschide în Bucureşti un serviciu medical de care românii nu beneficiaseră până atunci. Povestea i-a fost dezvăluită Custodelui Coroanei chiar de medicii de la Spitalului Floreasca unde Majestatea Sa Margareta a fost în vizită.

(w882)

Prim-ministrul României a implicat oficial Casa Regală în acţiuni de promovare a ţării pe plan intern şi international. În acest context, Familia Regală a făcut deja primele vizite în Emiratele Arabe Unite şi în Regatul Maroc.

Suntem martorii acestor momente importante din activitatea Familie Regale, sâmbătă, 17 martie 2018, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova .

 

Producator Lidia Voicu

Realizator Camelia Csiki

 

@credit foto: TVR; Casa Regală

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1