loader
Foto

“Universul credinței”: despre grija Bisericii pentru copii

TVR 1 vă invită să urmăriți duminică, 18 august, de la ora 7.30, “Universul credinței”, unde veți afla despre însemnătatea unor sărbători, ctitorii bisericești, despre bucuria credinței și importanța sfinților în viața creștină.

 

Universul credinţei

Schitul Sf. Ioan Evanghelistul din Găbud

La schitul Sf. Ioan Evanghelistul din satul Găbud, jud. Alba, a avut loc în perioada 2-11 august cea de-a IV-a ediție a taberei de muzică psaltică.

(w882)

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon la Târgoviște

Pelerinajul tinerilor, manifestare care se desfășoară pe 10 și 11 august la Târgoviște, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, a reunit și anul acesta mii de participanți. Sărbătoarea a avut un specific aparte, întrucât în 2019 se împlinesc 10 ani de la aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nifon la Catedrala Arhiepiscopală.

(w882)

Alegerea noului episcop al Diecezei romano-catolice de Iași

În primul său interviu acordat în exclusivitate pentru TVR Iaşi, noul episcop al diecezei de Iași, Mons. Iosif Păuleț, vorbește despre familia sa, despre vocaţia preoţiei şi despre slujire. Aflăm cum a ales stema episcopală, care sunt cuvintele care îl vor însoți ca păstor al celor peste 200.000 de credincioşi romano-catolici şi ce program pastoral îşi propune.

(w882)

Grija pentru copii a Bisericii: Tabăra de copii de la Viziru (Brăila)

De peste 20 de ani, parohia ortodoxă din Viziru de Jos organizează, în Postul Adormirii Maicii Domnului, o tabără pentru copii. Ateliere de creaţie, activităţi recreative, dar şi program liturgic, toate acestea, pentru aproape 70 de copii din eparhie.

(w882)

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Reportaje din mai multe localități din țară prilejuite de acest mare praznic al Ortodoxiei: Mănăstirea Nicula, Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului din Constanța, Mănăstirea Dumbrava,  Mănăstirile Putna și Bistrița.

(w882)

Sfinții Martiri Brâncoveni

Cezarul primește de la supușii săi ce e al lui și dăruiește lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu. Constantin Vodă Brâncoveanu și fiii săi și-au dăruit viața lui Hristos și au dobândit sfințenia, fiind prăznuiți în calendarul ortodox pe 16 august.

(w882)

Mănăstirea Vodița (Mehedinți)

Pentru aceia dintre voi care vă aflați încă în vacanță, vă propunem o destinație cultural-religioasă: Mănăstirea Vodița din județul Mehedinți. Mănăstirea, ridicată de Sf. Cuvios Nicodim de la Tismana, este cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar.

(w882)

Sihăstria Putnei (Suceava)

În Constelația duhovnicească a Nordului Moldav, Mănăstirea Sihăstria Putnei are locul ei central. Cu o viața duhovnicească exemplară, asediată de pelerini, bucurându-se de privilegiul unei frumuseți entuziasmante, lavra bucovineană este un loc al liniștii depline.

(w882)

Bucuria credinței – Duminica a IX-a după Rusalii

Andrei Victor Dochia va invită, împreună cu părintele Constantin Necula, la Mănăstirea Găiseni din județul Giurgiu.

(w882)

Eu și Dumnezeu – Invitată Teodora Bărbulescu

Omul modern ar vrea să fie mântuit fără nici un efort. Poate, cel mult cu un click de mouse. Sau cu un “touch” pe display-ul telefonului. Răspunde agresiv în faţa suferinţei, îl trage la răspundere pe Dumnezeu pentru orice dificultate, se consideră un candidat de drept la Rai, fără nici cel mai mic sacrificiu. Despre înţelegerea rostului şi acceptare smerită, despre înaintarea fără abatere pe cărarea cea strâmtă care urcă spre cer, într-un nou dialog în rubrica “Eu şi Dumnezeu”, semnată de Cristina Andrei.

***

Emisiunea are două părți și o puteți vedea și online, pe TVR+.

Surse foto: ofmconv.ro, basilica.ro, cazaneledunarii.com.ro

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1