Bucuria Învățăturii, la „Universul Credinței”
vineri, 13 septembrie 2019
Duminică, 15 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.
Main rechizite
Alte legături
Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Andrei Victor Dochia vă prezintă Jurnalul „Universul Credinței”:

Fundația Filantropia Timișoara cu sprijinul Consiliului Județean Timiș a organizat și anul acesta Tabăra de creație “Pe un picior de plai, pe o gură de Rai”.

Manifestarea s-a desfășurat la Sălciua Nouă, unul dintre satele care odinioară erau locuite de moți. Astăzi, din păcate, se află în părăsire.

(w640) Salciua

O ceremonie mai puțin obișnuită a avut loc la începutul acestei luni, la Galați. Repatrierea din teatrul de operațiuni Afganistan a peste 450 de militari români.

(w640) Galati Afg

În perioada 8-11 septembrie, Centrul de Cercetare și Documentare "Ștefan cel Mare" al Mănăstirii Putna a organizat Simpozionul Internațional de Istorie "Colocviile Putnei". Ajunsă la a 23-a ediție, manifestarea a reunit profesori de istorie și cercetători din SUA, Rusia, Bulgaria, Republica Moldova și România.

(w640) Putna colo

Și la acest început de an școlar, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a gândit la tinerii săi elevi. S-au oferit astfel rechizite și peste 4.000 de ghiozdane copiilor defavorizați din Arhiepiscopie. Campania “Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” organizată de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a ajuns la cea de a 7-a ediție. Peste 1.000 de elevi cu posibilități materiale reduse au primit rechizite din partea IPS Părinte Ioachim.

(w640) rechizite

Între acțiunile culturale la care au participat tinerii prezenți săptămâna trecută la Craiova, la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși-ITO 2019, s-a numărat și lansarea volumului “Preotul ortodox în veacul 21, schițe pentru un portret.”

(w640) Lansare

În 15 septembrie, zi în care Biserica îl sărbătorește pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, la ceas de sărbătoare - în direct, via skype, I.P.S. Ioan, Mitropolitul Banatului.

(w640) Partos Ban

La rubrica "Sărbătorile săptămânii”, jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu va vorbi despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

În direct, prin Skype, jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne prezintă un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului, în rubrica ″Editorialul săptămânii″.

În rubrica „Semnele Vremii" părintele Radu Preda și jurnalistul Răzvan Bucuroiu vă invită la Tâlcuirea Fericirilor. Pornim la explicarea primei trepte: Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.

"Presarea presei" - în fiecare săptămână, via Skype, Părintele Eugen Tănăsescu ne propune o scurtă revistă a presei religioase.

(w640) Presarea

În partea a doua a emisiunii puteţi urmări "Bucuria credinţei". În duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Andrei Victor Dochia împreună cu părintele Constantin Necula vă oferă o ediție specială realizată la Râpa robilor, monumentul dedicat martirilor de la Aiud.

(w500) Necula

Între 5 și 8 septembrie, a avut loc la Craiova cea de-a VI-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, ITO 2019. Un eveniment la care au participat 51 de delegații care au însumat peste 2.500 de participanți din țară si din comunitățile ortodoxe din străinătate.

(w640) ito basili

Foto credit Basilica.ro

Povestea de duminică pare un poem. Un poem, în vremuri care nu mai au timp de poezie. Un poem este locul în care este așezată Mănăstirea Dintr-un lemn cu hramul Nașterii Maicii Domnului.

(w640) poem final

***

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:00, iar cea de-a doua parte de la 8:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

Coordonatori: Ciprian Dumea şi Daniel Vistorovschi

Producător: Andrei Victor Dochia

 • 08:55
  Cu capu-n zori
  (III) Show matinal Prezintă: Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu Jurnalist Horaţiu Rusu Producător Augusta Lazarov Petrescu Transmisiune directă
 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Telejurnal regional
  * TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:45
  Furtună la palat
  (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri Dramă istorică. Episodul 37. Redactor Mirela Străinu
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Doar să gustaţi
  ... (Goûtez-voir, Franţa, 2014) Prezentatoare Odile Mattei * Documentar. Călătorim împreună cu Odile Mattei prin regiunea Ron-Alpi ca să-i descoperim gastronomia şi patrimoniul. (Ep. 10) La restaurantul Le Panoramic din Ozon Redactor Corina Feleagă
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus Prezintă: Alina Stancu, Claudiu Lucaci Producători: Dorin Munteanu, Octavian Manciu Transmisiune directa
 • 13:15
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 13:20
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare)Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 13:30
  Guşti! Şi apoi mănânci
  (redifuzare)
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Sport *Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producător Violeta Iorgulescu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 15:10
  Maghiara de pe unu
  Vechi biserici din Ardeal- biserica monument din Săcădat (REDIFUZARE) Redactor:Balázs János Replay -discuţie muzicală cu Betuker Péter, solistul formaţiei Mikron şi Boros Zoltán redactor muzical. Redactor : B.Nagy Veronika Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonatorSzilágyi Gödri Ildikó Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă din studioul 4+ înregistrare
 • 16:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:10
  Furtună la palat
  Serial * (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri *Dramă istorică. Episodul 38. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) (12 ep) Episodul 3 Cu: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, Noah Wyle Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 19:25
  Discover Romania
  (redifuzare) Sebastian Papaiani. Realizator Cecilia Melinescu Redactor Diana Ilica
 • 19:35
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:00
  România 9
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu Transmisiune directă
 • 22:10
  Victime de război
  Film* (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris * Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 23:50
  Momentart
  (redifuzare) Producător Mimi Necula
 • 00:00
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:45
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) Episodul 3 Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 01:35
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 02:00
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 03:30
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 03:35
  Pro patria
  /
 • 04:05
  Meteo
 • 04:10
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:00
  Breaking fake news
  Producător Marian Voicu
 • 05:25
  In grădina Danei
  / Jurnalist Magda Olteanu. Producător tv. Dana Constantinescu
 • 05:50
  Imnul României