loader
Foto

Galerie foto

Universul credinţei: Cum pot bisericile să-şi ajute comunităţile

Pe 15 mai, la „Universul credinţei” ajungem la Biserica Betania din Oradea, unde preotul Cristian Masaric a venit în ajutorul comunităţii de surdo-muţi şi ţine slujbele în limbajul mimico-gestual. De la ora 8:10 la TVR 1 şi TVR+.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+

O ediţie plină ne aşteaptă în dimineaţa zilei de 15 mai. Aducem cele mai importante ştiri ale ultimelor şapte zile, într-o nouă rubrică Actualitatea; la Corespondenţele telefonice vom vorbi cu preotul Mihai Drigă despre evenimentele din acest an prilejuite de sărbătoarea Aducerii moaştelor Sf. Nicolae la Bari şi despre vizita la Bari a pelerinilor români din Verona. Iar jurnalistul TVR Rafael Udrişte aflăm ultimele detalii despre Festivalul de artă, cultură şi teologie „Din dragoste pentru frumos”, de la Paris, care se desfăşoară în aceste zile.

În cadrul rubricii Omul sfinţeşte locul, echipa Universul Credinţei ajunge la Oradea, la Biserica Betania a comunităţii de surdo-muţi. Păstorită de preotul Cristian Masaric, aici se ţin slujbe în limbajul mimico-gestual. În urmă cu 18 ani, el devenea primul preot fără deficienţe de auz din România care slujbea în limbajul semnelor. Cum se ţine Sfânta Liturghie şi ce părere ai enoriaşii orădeni, aflaţi duminică, 15 mai.

La Dialogurile dimineţii, gazda emisiunii, Lucia Toader, va sta de vorbă cu preotul Ionuţ Bărbulescu,  directorul Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti, despre Anul omagial consacrat educaţiei religioase a tineretului crestin ortodox, insistând asupra aspectelor concrete legate de apropiatul examen de admire la seminarul din Bucureşti şi nu numai.

Tot la Universul credinţei, în această săptămână, vom vorbi despre Biserica Domnească din Târgovişte, cărturarul şi filantropul Iorgu Dumitrescu şi vom urmări a cincea parte a documentarului „Pelerini în Ţara lui Hristos – Pe urmele lui Iisus în Cetatea Sfanta a Ierusalimului”.

Prezentator: Lucia Toader

Jurnalisti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Corneliu Matache, Victor Dochia, Ciprian Dumea, Rafael Udrişte, Radu Găină

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1