loader
Foto

Universul credinţei - ediţie de sărbătoare

Duminică, 5 aprilie, de la ora 07:30, sunteţi bineveniţi în Universul credinţei pentru a vă bucura alături de credincioşii catolici de Înviere, pentru a sărbători Floriile cu Biserica Ortodoxă şi a celebra Paştele evreiesc - Pesach.

 

Universul credinţei

Prima parte a emisiunii este disponibilă online pe TVR+.

Partea a II-a a emisiunii este disponibilă online pe TVR+.

Sărbătoarea Floriilor

Duminică, 5 aprilie, este ziua în care Biserica Ortodoxă prăznuieşte Intrarea Mântuitorului Iisus Hristos, asemeni unui Împărat, în Cetatea Ierusalimului, spre a pătimi şi a se răstigni pentru păcatele oamenilor.

Sfinţii Părinţi spun că „astăzi Hristos intră triumfal în Ierusalim însoţit de mulţime de oameni cu ramuri de finic în mâini. Să-L întâmpinăm şi noi pe Hristos cu stâlpari de fapte bune. Astăzi se încheie Postul Mare şi începe Săptămâna Sfintelor şi mântuitoarelor Patimi. Să ne spovedim şi să ne împărtăşim cu Trupul şi cu Sângele Domnului pentru a ne putea bucura cu adevărat de Învierea lui Hristos.”

Împărtăşirea cu Lumina Nepieritoare

După un urcuş duhovnicesc de şapte săptămâni, credincioşii romano-catolici şi protestanţi rostesc „Hristos a Înviat!” şi se împărtăşesc de Lumina cea Nepieritoare a Mântuitorului Lumii. Despre Duminica Învierii Domnului în Biserica Romano-Catolică puteţi afla mai multe urmărind a doua parte a emisiunii "Universul credinţei".

Sărbătoarea Pesach

Veţi regăsi pe parcursul emisiunii un interviu cu Rabinul de Bucureşti, Excelenţa Sa Rafael Shaffer. Pentru că începând de sâmbătă, 4 aprilie, timp de o săptămână, evreii sărbatoresc Paştele sau Pesach, ce aminteşte de eliberarea poporului evreu din robia egipteană.

 

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1