loader
Foto

Galerie foto

Universul credinţei: Pelerinaj în Iordania

De la Mănăstirea Bănceni, locul de rugăciune al românilor din Ucraina, călătorim în Iordania, pentru a descoperi locul de unde Moise a privit spre Pământul Făgăduinţei şi pentru a vizita mănăstirea franciscană înalţată aici. Duminica, la TVR1.

 

Universul credinţei

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+

Mănăstirea Franciscană de pe Muntele Nebo

Fie că vizitează Petra -  aflat printre cele mai preţioase moşteniri culturale ale omenirii, staţiunea Aqaba, măreţele situri de la Jerash ori capitala Amman, turiştii pot descoperi în Iordania şi vestigii creştine. Unul dintre locurile cele mai îndrăgite de pelerinaj este Muntele Nebo, de unde Moise a privit spre Pământul Făgăduinţei, Ţara Sfântă.

Pe acest munte se înalţă astăzi o mănăstire franciscană, sediul Institutului Franciscan de Arheologie. Cercetările întreprinse de călugarii franciscani pe întreaga suprafaţă a Muntelui Nebo au scos la iveală rămăşitele unei foarte vechi biserici creştine, de factură bizantină, păstrătoare a unor minunate mozaicuri şi pietre cioplite. În anul 2000, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat biserica de pe Muntele Nebo. Cu aceasta ocazie, a plantat aici un măslin, ca simbol al păcii.

Aşezămintele de la Mănăstirea Bănceni

Duminica trecută aţi putut urmări un reportaj la Mănăstirea Bănceni – un loc sfânt de  închinăciune al românilor din Ucraina. Săptămâna aceasta aflăm povestea Episcopului Longin, care a început în urmă cu 20 de ani. Este şi povestea a peste 400 de copii care şi-au găsit alinarea şi dragostea.

Puteti urmari emisiunea "Universul credintei" duminica, 7 iunie, de la ora 07:30.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1