loader
Foto

„Vacanţă cu rost” în Ţara Loviştei

La ediţia din 21 mai, Exclusiv în România ne-a prezentat un ţinut ai cărui locuitori nu sunt nici olteni, nici ardeleni, nici argeşeni. Invitaţia lui Cristian Tabără către Ţara Loviştei a fost pentru sâmbătă, 21 mai, de  la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ediţia din 21 mai, echipa Exclusiv în România s-a îndreptat către un ţinut despre ai cărui locuitori se spune că nu sunt nici olteni, nici ardeleni, nici argeşeni, ci o mixtură unică, a cărei istorie încearcă să o descopere realizatorii.


Echipa a refăcut traseul unui drum roman, străbătut cândva de Împăratul Traian, a ajuns în vârf de munte, călare, printr-un sat care s-a păstrat întocmai cum era în Evul Mediu, dar a vizitat şi Mănăstirile Cozia şi Cornet, vechi de sute de ani. Mănăstirea Cornet este, la rândul ei, un unicat: este, probabil, singura mănăstire din lume... pe sub care trece trenul. Fără să fi reuşit s-o dărâme.

Am mai poposit şi la acea Biserica din Proieni, unde se spune că s-au cununat voievodul Mihai Viteazul şi Doamna Stanca - o legendă controversată, pe care echipa doreşte s-o desluşească şi să ne-o prezinte.

„Mergem şi pe munte, pe Lotru în sus, până la o cascadă de-abia dezvăluită turiştilor, care pare a fi cea mai înaltă din ţară. Şi ceva mai departe, descoperim Cheile Latoriţei şi încercăm să ajungem la o altă cascadă spectaculoasă, Moara Dracilor. Un drum mai dificil, în special primăvara, când râurile se dezlănţuie”, ne povesteşte jurnalista Cristina Madgearu.

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta acestui sezon Exclusiv în România.

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 18:00. Exclusiv în România este şi pe tvr.ro şi TVR+, precum şi pe Facebook.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.


În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.


Jurnalist Cristina Madgearu
Realizator: Cristian Tabără
Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1