loader
Foto

Vasile Dâncu, despre priorităţile guvernului Cioloş, la Vorbeşte liber!

În partea a doua a talk-show-ului de joi, Mihai Rădulescu a stat de vorbă cu medicul Ileana Boiangiu, sef secţie la Spitalul de Arşi şi cu jurnalistul Alecu Racoviceanu despre un nou scandal în cazul Colectiv. 3 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1  

 

Mihai Rădulescu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Lucrăm la o lege despre tot ce ţine de funcţia publică şi modernizarea ei şi la o strategie de dezvoltare. Funcţionarii vor fi protejaţi de ingerinţa politică, se va stabili un nivel al coborârii politizării. Nu se poate ca un funcţionar, după ce a luat un post să fie toată viaţa proprietarul unei funcţii. Promisiunea că se va construi un sistem unitar de salarizare o formă de dreptate socială, poate următorul exerciţiu bugetar va consfinţi modificările. Cei care vor fi în funcţie publică vor avea de câştigat, vor avea posibilitatea unor salarii care să le permită o pregătire, o expresie liberă, o bunăstare pentru asta”, a declarat recent Vasile Dâncu într-o emisiune de televiziune. Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării şi Administratiei, Vasile Dâncu este, pe 3 decembrie, invitatul lui Mihai Rădulescu la talk-show-ul Vorbeşte liber!, alături de jurnalistul Ion M. Ioniţă şi de analistul politic Răzvan Prişcă. Emisiunea se difuzează în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

În prima parte a emisiunii Vorbeşte liber!, Vasile Dâncu va vorbi despre priorităţile guvernului Cioloş pornind de la ideea că „forţa de muncă şi educaţia, sănătatea creează condiţiile unei ţări moderne” (Vasile Dâncu).

Un nou scandal în dosarul Colectiv: Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost  internate la Spitalul de Arşi din Capitală au murit din cauza  infecţiilor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea. Medicul Ileana Boiangiu, şef de secţie la Spitalul de Arşi şi jurnalistul Alecu Racoviceanu vor avea în dezbatere acest subiect în a doua parte a emisiunii Vorbeşte liber! de joi seară.

În talk-show-ul serii de la TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Din 12 octombrie, emisiunea este moderată, alternativ, de: Sorin Avram (luni), Claudiu Lucaci (marţi), Adrian Bucur (miercuri), Mihai Rădulescu (joi). Produsă de Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii.

Emisiunea este urmată, de la 22.35, de Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru. Ambele programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Mihaela Crăciun

* Viaţa armonioasă şi sensurile ei

Invitat Cristian Rachitan-doctor, specialist in remedii naturale

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1