loader
Foto

Galerie foto

Veta Biriş, triplu aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1| VIDEO

Iuliana Tudor ne-a invitat să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Mariana Anghel, Niculina Stoican, Ilie Medrea, precum şi cu reprezentanţi ai tinerei generații de interpreţi. Emisiunea s-a văzut pe 19 mai, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor
Petrecere... cu cântec!

„75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani aici, la Televiziunea Română. Duminică, dragi prieteni, avem multe motive pentru care o sărbătorim pe Veta Biriş, artista care trezeşte conştiinţa naţională şi aduce împreună românii cu muzica sa.

Prieteni dragi, mari interpreţi au însoțit-o pe artistă la Petrecere... cu cântec! ”Vino alături de noi pentru un spectacol complet!”, ne-a invitat Iuliana Tudor la ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii pe care o realizează şi prezintă la TVR 1.

(w882) Iuliana Tu

Artişti care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniştii emisiunii „Petrecere... cu cântec!”, pe care vedeta TVR ne-o propune în fiecare duminică seară, la TVR 1. Cea de-a şasea ediţie, difuzată pe 19 mai, de la ora 21.00, a aniversat-o pe Veta Biriş. Anul acesta, îndrăgita solistă are, după cum dezvăluie şi gazda emisiunii, trei motive de sărbătorit.

(w882) tort

Artistei i-au fost alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Mariana Anghel, Niculina Stoican şi Ilie Medrea, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații, laureați ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”: Ina Todoran, Maria Chivu şi Cătălina Rotaru.

(w882) cover

În această ediţie, acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice au fost asigurate de Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal.

(w882) iuliana si

Nu au lipsit imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera Vetei Biriş, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita a avut parte și de surprize...

(w882) veta

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. „Petrecere... cu cântec!” este un proiect menit să readucă în prim plan muzica populară românească și artiştii extraordinari ai folclorului nostru. Muzica interpretată live, surprizele şi emoţiile autentice ale participanţilor sunt ingrediente ce ne asigură că merită să ne petrecem serile de duminică în faţa micului ecran.

***

„Emisiunea este gândită sub forma unei petreceri, într-o atmosferă caldă, oferind posibilitatea protagonistului să se simtă în largul său şi să se bucure de sărbătoare”, explică Iuliana Tudor, producător şi moderator al programului. „Petrecere... cu cântec!” începe în fiecare duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

0:30 O fată de milioane (R)

(MILLION DOLLAR BABY-SUA, 2005)

Regia Clint Eastwood

Cu: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

Dramă. Redactor Bogdan Stănescu

4 premii Oscar-pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună interpretare feminină, cel mai bun rol masculin secundar

*2 premii Globul de Aur-pentru regie şi rol principal feminin

*Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin

X

(Reluare)

2:50 Jocurile Olimpice de Vară Paris, 2024 (R)

*

Hanbal feminin grupa A

* Norvegia-Suedia

Comentator Dragoş Bocanaciu.

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

(Reluare)
 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1