loader
Foto

Viaţa satului, prima în topul programelor TVR 1 din acest an

Emisiunea pe teme rurale de la TVR 1 s-a clasat din nou pe primul loc în preferinţele românilor. Aproape un milion de telespectatori au urmărit partea a doua a ediţiei de duminică.

 

Dana Constantinescu
Viaţa satului

Viaţa satului, una dintre emisiunile constant urmărite şi apreciate de telespectatorii TVR 1, a reuşit şi duminica aceasta performanţa de lider de audienţă, la nivel naţional, pe segmentul orar în care a fost difuzată. Mai mult decât atât, partea a doua a ediţiei din 8 februarie a emisiunii – cea mai vizionată ediţie din acest an – a înregistrat, conform datelor furnizate de Kantar Media, cea mai bună audienţă dintre toate programele difuzate în 2015 la TVR 1.

Viaţa satului din această duminică a performat din punctul de vedere al audienţei, confirmând încă o dată interesul românilor pentru problemele ce ţin de lumea satului. TVR 1 a înregistrat din nou cifre notabile de audienţă, poziţionându-se pe primul loc în clasament, ca medie pe durata întregului program. Mai exact, 832.000 de români din întreaga ţară (cifră ce corespunde unui rating* mediu de 4,5% şi unei cote medii de piaţă** de 12,2%) au urmărit, în medie, cele două părţi ale programului difuzat de la 10.35 la 12.47. Partea a doua a emisiunii (difuzată în intervalul orar 12.00–12.47) s-a detaşat în clasamentul programelor TVR 1 din acest an, situându-se pe primul loc, cu o medie de 939.000 de telespectatori la nivel naţional (rating mediu de 5,1%, share mediu de 12,8%).

În ediţia din 7 decembrie, telespectatorii au putut urmări reportaje diverse, începând cu „Lecţia de agricultură", continuând cu fabrica de compost pentru ciuperci, unicat în România, iar apoi cu un semnal de alarmă privind Institutul „Palas" - Constanţa, victimă a intereselor imobiliare. Tot în această duminică, secretarul de stat în MADR George Turtoi a răspuns tânărului fermier din Arad al cărui caz a fost prezentat în ediţia Viaţa satului de săptămâna trecută.

Partea a doua a programului a inclus un reportaj despre o recentă expoziţie avicolă de la Câmpina, un altul despre restituirea proprietăţilor, am aflat cum funcţionează sera de roşii de la Breaza şi am aflat ultimele informaţii pe teme rurale din „Jurnalul satului”.

Pe toată durata anului 2014, Viaţa satului, emisiunea dedicată actualităţii rurale, şi-a confirmat poziţia de lider de audienţă pe intervalul său de difuzare la TVR 1. În jur de 500.000 de români  au fost prezenţi, duminică de duminică, în faţa micilor ecrane, pentru a afla informaţii utile despre sectorul rural şi dezvoltarea acestuia.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate SRTv

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1