loader
Foto

Galerie foto

Viaţă şi impresii despre viaţă la Teleenciclopedia

Lupta pentru supravieţuire se dă pe toate continentele. Efortul de a vieţui în condiţii extreme ne este prezentat în ediţia de sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 18:50, la Teleenciclopedia, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Teleenciclopedia

Iată subiectele ediţiei:

SUBIECTUL 1: EUGÈNE DELACROIX –„FEMEI  DIN  ALGER  ÎN  APARTAMENTUL  LOR” (ep.2/2) (Premieră)

În anul 1832, Eugène Delacroix devenea primul pictor francez care ajungea în Maroc și, totodată, căruia i se îngăduia să viziteze un harem. Grație tabloului său realist, dar și romantic în spirit, “Femei din Alger în  apartamentul lor”, spectatorul pătrundea într-o lume nouă, lipsită de stereotipurile vremii.

SUBIECTUL 2 : CAII NAMIBIENI (ep.4/5) (Premieră)

Nemaiputând să țină pasul cu restul grupului, un cal bătrân şi slăbit, e victimă sigură a hienelor; Pinguinii „cu picioare negre” (Spheniscus demersus) culeg plante marine pentru construirea cuiburilor; Pe ţărmul sud-vest african al Atlanticului, şacalii cu spate negru (Canis mesomelas) au concurenţi serioși în „goana” după  „delicatese” : hienele brune.

(w882)

SUBIECTUL 3:  DESPRE JUCĂRII. BILBOQUET (Premieră)

În secolul al XVI-lea, Bilboquet cucerea Europa, dar mai ales Franța. Japonezii l-au descoperit, și ei, în anul 1600,  ulterior schimbându-i numele în kendama. Inițial „instrument” de antrenament pentru samurai, a devenit azi o jucărie foarte apreciată de copii!

(w882)

SUBIECTUL 4:   ODISEEA VULCANILOR (ep. 4) (Premieră)

Pe îndepărtatele insule vulcanice, izolate timp de secole, fauna și vegetația au căpătat caracteristici unice. Zonele create de cele mai multe dintre punctele fierbinți au devenit nucleele unor medii cu o biodiversitate incredibilă, fiecare cu specii endemice și propriul lanț trofic.

(w882)

***

Emisiunea are reluare duminică, 22 aprilie, ora 7:00

***

Producător:  OANA HAŞEGAN
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1