loader
Foto

Visul unei nopţi de iarnă, la TVR 1

În ultima zi a anului, „comedia romantică” a iernilor din anii ’80 ne va încălzi sufletele. Rodica Mandache şi Florin Piersic sunt protagoniştii celebrei piese de teatru Visul unei nopţi de iarnă , pe care TVR 1 o difuzează de la ora 19.00.

 

„Sigur că am avut o şansă extraordinară că Televiziunea Română a dat-o an de an, timp mulţi ani, de Crăciun sau Revelion. Este un premiu foarte mare pentru noi. Şi subiectul, dar şi noi am fost mai sinceri ca niciodată. E o piesă frumoasă şi cred că orice femeie vrea să joace rolul acesta. Chiar Florin a vrut să joace Doruleţ, i-a plăcut rolul acesta extraordinar de tare", mărturiseşte Rodica Mandache, interpreta rolului Doruleţ din piesa de teatru Visul unei nopţi de iarnă. În ultima zi a anului 2015, de la ora 19.00, telespectatorii TVR 1 vor putea vedea sau revedea una dintre piesele celebre ale lui Tudor Muşatescu, Visul unei nopţi de iarnă.

(w882) Visul unei

Piesa a fost înregistrată în platourile TVR în anul 1980, în distribuţia acesteia fiind prinşi: Florin Piersic, Rodica Mandache, Matei Alexandru, Adela Mărculescu, Margareta Pogonat, Ştefan Radof, Grigore Gonţa, Bogdan Muşatescu. Adaptarea şi regia sunt semnate de Dan Necşulea.

Visul unei nopţi de iarnă era „comedia romantică” a iernilor din anii ’80. El – scriitor cunoscut, matur, înalt, frumos, curtat de femei – interpretat de Florin Piersic - o întâlneşte pe ea – tînără, sprinţară, naivă, visătoare, îndrăgostită (Rodica Mandache) de el, după ce i-a citit toate cărţile. Este clasica poveste de dragoste, „reţetă” valabilă şi astăzi. Diferenţa între Visul unei nopţi de iarnă şi un film romantic din zilele noastre? O delicateţe naturală, prezentă în toate – în glas, în privire, în zîmbet, în suflete.

(w882) Visul unei

Toată lumea o ştie, toţi românii o cunosc ca fiind Doruleţ. În Visul unei nopţi de iarnă, Rodica Mandache a impresionat prin jocul de un firesc cutremurător şi prin apariţia apropiată de candoarea copilăriei. Să revedem în 103 minute alb-negru o piesă minunată, în interepretarea excepţională a unor mari actori ai scenei româneşti. Pe 31 decembrie, ora 19.00, la TVR 1.

Piesa Visul unui nopţi de iarnă a avut premiera pe scenă în anul 1937, la Teatrul „Comedia” din Bucureşti, avîndu-i în rolurile principale pe George Vraca, Nelly Sterian şi W. Ronea. Ulterior, melodrama a fost ecranizată de două ori: prima dată în 1946, în regia lui Jean Georgescu, iar a doua oară, în 1980 (varianta pentru televiziune), în regia lui Dan Necşulea.

(w882) Visul unei

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1