loader
Foto

Vocile folclorului românesc s-au unit la Sibiu

Spectacolul „Noi suntem români!”, prezentat de Iuliana Tudor, s-a văzut în direct la TVR 1 pe 1 Decembrie, de la ora 14.30.

 

Iuliana Tudor

De Ziua Naţională a tuturor românilor, am spus într-un glas „Noi suntem români!”, alături de Iuliana Tudor şi artişti din toate zonele ţării, de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, aflaţi în Sala Transilvania din Sibiu.

Spectacolul folcloric de tradiţie, mult așteptat de publicul sibian și de românii din lumea întreagă, a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu și transmis în direct la TVR 1, precum şi la TVR MOLDOVA şi TVR Internaţional, pe 1 Decembrie, de la ora 14.30.

(w882) Iuliana Tu

Vor intona Imnul „Deşteaptă-te, române!” și vor spune, prin cântecele lor, „La mulți ani, România!”, vedete ale scenei muzicii populare românești: Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Gheorghe Turda, Aneta Stan, Mioara Velicu, Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, Mariana Anghel, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Sînziana Ștefan, Bogdan Firu, Georgiana Necșa, Iulia Mihai, Răzvan Năstăsescu, Ioana Ștefan, Geanina Gavrilă, Cosmin Bîrlan, Paula Medrea, Daria Gâdea, Ina Chiriac, Oana Tomoiagă, Alina Pinca, Ilie Medrea, Alina Bîcă și Adrian Neamțu.

(w882) Noi suntem

foto: sibiucityapp.ro

„1 Decembrie este în fiecare an o bucurie pentru echipa noastră, fiind în direct cu toţi românii, în cadrul concertului extraordinar de folclor Noi suntem români! O zi în care ne reamintim tot ce avem valoros în România: oameni, tradiţii, istorie, limbă, pământ. E ziua noastră şi va fi o mare sărbătoare! Vă aştept cu drag!”, ne invită Iuliana Tudor.

 

Foto cover: sibiulindependent.ro

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1