loader
Foto

„Vorbeşte corect!”, o emisiune pentru sufletul tuturor românilor

Echipa emisiunii ne dă întâlnire în fiecare zi, de luni până vineri, de la 14.55, la TVR 1. Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR HD, la ora 13.55, la TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

 

Vorbeşte corect!

În acest an, Marea Unire este celebrată în toată ţara. La TVR 1, limba română este sărbătorită în fiecare zi. Căci limba română este cea care-i uneşte pe toţi românii, oriunde s-ar afla.

Este momentul ideal să ne reamintim vorbele lui Mihai Eminescu: „numai în limba sa omul îşi simte inima pe deplin”, dar şi pe cele ale marilor oameni de cultură români. N-am uitat nici de înţelepciunea populară. „România mare există până unde se vorbeşte limba română”, spunea Ion Heliade Rădulescu, încă din 1849.

„La 100 de ani de la Unirea din 1918, este important să reflectăm asupra moştenirii pe care am primit-o, să ne oprim o clipă, să descoperim cum şi de ce trebuie să vorbim corect”, consideră Andreea Dinică, cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române şi consultant de specialitate la Vorbeşte corect!.

(w882)

„Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!”, ne spune o vorbă din popor. Hai să vorbim şi să simţim ROMÂNEŞTE!...este îndemnul Ruxandrei Gheorghe Negrea, adresat telespectatorilor de toate vârstele.

„Mi se pare important ca limba română să-i unească nu numai pe românii de pe diferite meridiane, ci şi pe cei din diferite generaţii. Noi încercăm să implicăm mai mult publicul tânăr în timpul filmărilor, dar şi prin intermediul graficii emisiunii. Publicul matur este alături de noi mereu", ne-a spus Cristina Dănilă, realizator al emisiunii. „Sperăm ca formatul şi grafica să fie pe placul cât mai multor vârste, pentru că, într-adevăr, o imagine bună face cât o mie de cuvinte...", completează realizatorul Radu Dănilă.

Vorbeşte corect! este şi la TVR HD, la ora 13.55 şi, bineînţeles, la TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

(w882)

Telespectatorii pot semnala în continuare greşeli observate la televizor sau în presa scrisă, dar şi să adreseze întrebări şi să propună teme, pe adresa de e-mail vorbestecorect@tvr.ro şi prin poştă (Calea Dorobanţilor 191 Bucureşti, cu menţiunea: Pentru emisiunea Vorbeşte corect!) şi pe pagina de Facebook.

Echipa emisiunii este aceeaşi: Cristina Dănilă şi Radu Dănilă - realizatori, Ruxandra Gheorghe Negrea - prezentatoare, Iulia Ioaniţoaia - jurnalist,  Andreea Dinică - cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române, consultant de specialitate al emisiunii, Ionuţ Andrei - editor imagine, Radu Dănilă - regizor.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

 

#tvr1