loader
Foto

Totul despre bolile venoase cronice, la "Vreau să fiu sănătos!"

Prima ediție "Vreau să fiu sănătos!" din 2024 s-a difuzat la TVR 1 și TVR+, sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 10:30.

 

Vreau să fiu sănătos!

"Vreau să fiu sănătos!" este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate, spune Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist.

(w882)Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! aduc noutăți despre septicemie (Dicționar medical), vorbim cu psihologul despre cum ne putem da mai ușor restart după vacanță (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), iar Dr. Chioțea ne ajută să evităm eventualele riscuri care pot apărea dacă ne dorim un tatuaj.

(w882)Izabela Marinescu abordează un subiect delicat și mai puțin discutat în spațiul public - andropauza, iar jurnalista Beatrice Cioba vorbește împreună cu specialiștii despre schimbările hormonale care apar la menopauză. Jurnalistul Grigore Vîrsta aduce în atenție un caz de accident vascular la o vârstă foarte fragedă.

(w882)Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau sa fiu sanatos! este dr. Cristina Tîrziu, medic primar cardiologie, doctor în științe medicale, membru al Societății Europene de Cardiologie. Aflăm totul despre bolile venoase cronice.

(w882)Dacă aveți în familie rude gradul I care au avut insuficieță venoasă, varice sau forme mai severe- tromboze ar trebui să fiți un pic alertați. În momentul în care umflăturile picioarelor nu mai dispar pe perioada nocturnă ar fi necesar să solicitați un consult, inițial la medicul de familie și ulterior la un medic cardiolog. Alți factori de risc sunt fumatul și supragreutatea.

Emisiunea are premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea este duminica de la ora 03.00.

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Laurenţiu Ciocăzanu

*Paştele-semnificaţii şi simboluri

Invitat Hrisostom Iorgulescu, eclesiarh al Catedralei Sf. Petru si Pavel, Constanta

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

*Paştele-traditii si obiceiuri

Invitate: Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității LA BLOUSE ROUMAINE

Elena Torac, meşter popular

Producător Ioana Mureşan

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1