loader
Foto

„Vreau să fiu sănătos”, cu noutăţi pentru telespectatorii TVR 1 la început de sezon

Rubrici noi, dar şi consacrate, interviuri realizate în exclusivitate cu medici consacrați la nivel internațional regăsim în emisiunea „Vreau să fiu sănătos!”, care a revenit la TVR 1 din 7 octombrie. Urmărim ediţii în premieră sâmbăta, de la ora 10:30, alături de Izabela Marinescu şi invitaţii ei.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” continuă să promoveze un stil de viață echilibrat și sănătos și va pune accentul pe prevenție. În noul sezon, telespectatorii găsesc informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate.

„Vă invit să ne urmăriți în fiecare sâmbătă dimineață, la Vreau să fiu sănătos, pentru a vă lua doza de informații necesare! Ne preocupă atât trupul, cât și psihicul, dar mai ales legătura dintre ele. Împreună cu colegii mei, fiecare în stilul său, pregătim materiale menite să vă răspundă la întrebări, să vă ghideze către specialiști și, de ce nu, să vă îndrume să reacționați corect în situații limită”, ne promite Izabela Marinescu, realizator și prezentator „Vreau să fiu sănătos!” la TVR 1.

(w500)

Printre noutăţile acestui sezon se numără rubrica „Pastila de prim ajutor”, realizată cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență (Direcția Generală Urgențe Medicale), în care învăţăm proceduri de prim ajutor ce trebuie aplicate până la sosirea echipajului medical de urgență şi care pot face diferența între viață și moarte. Apoi, informaţii la zi despre teme medicale de interes aflăm din interviurile realizate în exclusivitate cu medici consacrați la nivel internațional. Dintre invitaţii Izabelei Marinescu în noul sezon îi amintim pe dr. Antonio Jimenez din Mexic (renumit oncolog, fondatorul unor clinici de abordare integrată a cancerului), dr. Leila Soudah din Dubai (care explică totul despre accesarea tratamentelor de substituție cu hormoni bioidentici și în Romania), dr. Toshio Inui din Japonia (renumit imunolog, director medical și fondatorul mai multor clinici în țara natală). Şi doctori români excepționali sunt invitați ai noului sezon „Vreau să fiu sănătos”: prof. univ. dr. Victor Costache, acad. Alexandru Vlad Ciurea, col. dr. Silviu Dumitrescu, dr. Dragoș Median, lector univ. dr. Mihaela Gheorghiu etc.

(w500)

Echipa - formată din jurnaliştii Beatrice Cioba, Grigore Vîrsta, Izabela Marinescu, Dorin Chioțea, alături de producătorul Eduard Dârvariu - va realiza în continuare şi rubricile consacrate ale magazinului de sănătate de la TVR 1: Dicționar medical, De vorbă cu psihologul (invitat permanent - psiholog Dorina Stamate), Dr. Chioțea.

Terapia durerii, cum tratăm corect tusea, creierul şi misterele lui – în prima ediţie a noului sezon

În prima ediție „Vreau să fiu sănătos” am aflat totul despre terapia durerii, cum tratăm corect tusea și cum funcționează centrul de antrenament al personalului SMURD de la Târgu Mureș.

Izabela Marinescu a stat de vorbă cu psihologul despre adicțiile copiilor - cum abordăm și cum gestionăm cât mai bine și corect acest subiect. Apoi am învățat măsuri de prim ajutor (în primul episod, cum așezăm victima în poziția lateral de siguranță) și am aflat ce sunt aritmiile (Dicționar medical).

(w882)

Invitatul primei ediții a fost academicianul Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg, care ne-a vorbit despre creier si misterele lui.

(w500)

„Un mister al creierului este funcția cerebrală. Celulele nervoase sunt dispuse în creierul acesta al nostru superb, cu care gândim, vorbim, iubim, ne certăm, ne parlamentăm, în șase straturi. Sunt o sută de miliarde care funcționează în continuu, ca niște luminițe care se aprind seara, așa funcționează. Știți că creierul uman funcționează doar cu 15-20%? Poate geniile se ridică la 30%!”, explică neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea.

(w500)

„Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 10.30. Şi poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 16.50.

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1