loader
Foto

„Vreau să fiu sănătos”, cu noutăţi pentru telespectatorii TVR 1 la început de sezon

Rubrici noi, dar şi consacrate, interviuri realizate în exclusivitate cu medici consacrați la nivel internațional regăsim în emisiunea „Vreau să fiu sănătos!”, care a revenit la TVR 1 din 7 octombrie. Urmărim ediţii în premieră sâmbăta, de la ora 10:30, alături de Izabela Marinescu şi invitaţii ei.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” continuă să promoveze un stil de viață echilibrat și sănătos și va pune accentul pe prevenție. În noul sezon, telespectatorii găsesc informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate.

„Vă invit să ne urmăriți în fiecare sâmbătă dimineață, la Vreau să fiu sănătos, pentru a vă lua doza de informații necesare! Ne preocupă atât trupul, cât și psihicul, dar mai ales legătura dintre ele. Împreună cu colegii mei, fiecare în stilul său, pregătim materiale menite să vă răspundă la întrebări, să vă ghideze către specialiști și, de ce nu, să vă îndrume să reacționați corect în situații limită”, ne promite Izabela Marinescu, realizator și prezentator „Vreau să fiu sănătos!” la TVR 1.

(w500)

Printre noutăţile acestui sezon se numără rubrica „Pastila de prim ajutor”, realizată cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență (Direcția Generală Urgențe Medicale), în care învăţăm proceduri de prim ajutor ce trebuie aplicate până la sosirea echipajului medical de urgență şi care pot face diferența între viață și moarte. Apoi, informaţii la zi despre teme medicale de interes aflăm din interviurile realizate în exclusivitate cu medici consacrați la nivel internațional. Dintre invitaţii Izabelei Marinescu în noul sezon îi amintim pe dr. Antonio Jimenez din Mexic (renumit oncolog, fondatorul unor clinici de abordare integrată a cancerului), dr. Leila Soudah din Dubai (care explică totul despre accesarea tratamentelor de substituție cu hormoni bioidentici și în Romania), dr. Toshio Inui din Japonia (renumit imunolog, director medical și fondatorul mai multor clinici în țara natală). Şi doctori români excepționali sunt invitați ai noului sezon „Vreau să fiu sănătos”: prof. univ. dr. Victor Costache, acad. Alexandru Vlad Ciurea, col. dr. Silviu Dumitrescu, dr. Dragoș Median, lector univ. dr. Mihaela Gheorghiu etc.

(w500)

Echipa - formată din jurnaliştii Beatrice Cioba, Grigore Vîrsta, Izabela Marinescu, Dorin Chioțea, alături de producătorul Eduard Dârvariu - va realiza în continuare şi rubricile consacrate ale magazinului de sănătate de la TVR 1: Dicționar medical, De vorbă cu psihologul (invitat permanent - psiholog Dorina Stamate), Dr. Chioțea.

Terapia durerii, cum tratăm corect tusea, creierul şi misterele lui – în prima ediţie a noului sezon

În prima ediție „Vreau să fiu sănătos” am aflat totul despre terapia durerii, cum tratăm corect tusea și cum funcționează centrul de antrenament al personalului SMURD de la Târgu Mureș.

Izabela Marinescu a stat de vorbă cu psihologul despre adicțiile copiilor - cum abordăm și cum gestionăm cât mai bine și corect acest subiect. Apoi am învățat măsuri de prim ajutor (în primul episod, cum așezăm victima în poziția lateral de siguranță) și am aflat ce sunt aritmiile (Dicționar medical).

(w882)

Invitatul primei ediții a fost academicianul Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg, care ne-a vorbit despre creier si misterele lui.

(w500)

„Un mister al creierului este funcția cerebrală. Celulele nervoase sunt dispuse în creierul acesta al nostru superb, cu care gândim, vorbim, iubim, ne certăm, ne parlamentăm, în șase straturi. Sunt o sută de miliarde care funcționează în continuu, ca niște luminițe care se aprind seara, așa funcționează. Știți că creierul uman funcționează doar cu 15-20%? Poate geniile se ridică la 30%!”, explică neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea.

(w500)

„Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 10.30. Şi poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 16.50.

 

21:00 Maria din Nazaret

Film* Maria din Nazaret (MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Partea a doua

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

* Dramă biblică. Într-o dimineaţă luminoasă, într-un sătuc din Galileea, arhanghelul Gabriel i se arată tinerei Maria, încredinţându-i un rol măreţ. Între Buna Vestire şi Duminica Paştelui, viaţa celei care devine soţia lui Iosif şi mama lui Iisus se întretaie mereu cu destinul complet diferit al celeilalte Marii-Maria Magdalena, femeia ispitită de opulenţa curţii regelui Irod, care-şi regretă apoi păcatele, devenind discipola lui Hristos.

Redactor Adriana Vulpe

X

23:00 Universul credinţei

* Ediţie specială

* Interviu cu Bogdan Tătaru-Cazaban (inregistrat) durata 40’/50’

~23,50 * Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 60’/70’

Coordonator Paula Tăbîrcă

Producător Andrei Victor Dochia

Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

Preluare TRINITAS


 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1