loader
Foto

″Vreau să fiu sănătos!″: despre infecțiile nosocomiale și terapia durerii

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 10.30, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii ″Vreau să fiu sănătos!″ centrată pe subiecte precum: relațiile toxice, infecțiile nosocomiale, pietrele la rinichi, sănătatea prostatei, terapia durerii și substituția hormonală.

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănatos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate″. (Izabela Marinescu, prezentator si jurnalist)

(w882) Vreau sa f

Rubricile permanentă a emisiunii, Dicționar medical, aduce noutăți despre infecțiile nosocomiale.

(w882) Vreau sa f

În rubrica De vorbă cu psihologul căutăm, împreună cu Dorina Stamate soluții pentru a scăpa de relațiile toxice.

Dr. Chioțea ne spune totul despre tratamentul cu ultrasunete pentru a scăpa de pietrele de la rinichi.

Specialiștii ne propun o variantă modernă de a scăpa de frici si fobii, cu ajutorul realității virtuale, iar jurnalistul Grigore Vîrsta ne propune un subiect pentru bărbații trecuți de prima tinerețe: sănătatea prostatei.

Jurnalista Beatrice Cioba a stat de vorbă cu medici specializați în terapia durerii si vine cu detalii.

(w882) Vreau sa f

Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau sa fiu sanatos! vine tocmai de la Dubai. Dr Leila Soudah, medic specialist Obstetrică-Ginecologie a vorbit medicilor din România despre substituția hormonală, altfel decât cea clasică, medicamentoasă și ne explică și nouă despre ce este vorba.

″Hormonii bioidentici sunt hormoni creați în laborator, din anumite substanțe pe care le extragem din cartof dulce. Deci putem spune că sunt vegani. Sunt vegani și realizați în laborator, dar diferența dintre hormonii sintetici și aceștia constă în lipsa conservanților și a aditivilor și au un termen de expirare foarte scurt. Avantajul lor este că au aceeași structură ca hormonii naturali produși de corpul nostru. (...) Este un tratament pe viață, dar și un tratament de stil de viață″. (dr. Leila Soudah)

***

Echipa emisiunii:

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

***

Urmăriți emisiunea în premieră sâmbăta, 11 noiembrie, ora 10.30, la TVR 1! Emisiunea va fi redifuzată duminică de la ora 03.00, tot la TVR 1.

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1