loader
Foto

"Vreau să fiu sănătos!": despre operația pe cord, prevenirea și tratarea cancerului

Ediția a doua din noul sezon al emisiunii " Vreau să fiu sănătos! "  de sâmbătă, 21 octombrie, ora 10.30 a adus în atenția publicului, la TVR 1, un caz unic de operatie pe cord. O pacientă cu talasemie severă și-a spus povestea, iar medicul care i-a salvat viața, cunoscut chirurg cardiovascular, fost ministru al Sănătății, prof dr Victor Costache, a făcut declarații despre beneficiile operațiilor endoscopice la inimă.

 

Vreau să fiu sănătos!

"Vreau să fiu sănătos!" este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator si jurnalist)

(w882) vreau sa f

Echipa emisiunii a ajuns la Zalău, cu jurnalistul Grigore Vîrsta pentru a vedea cum arată un spital de provincie, iar Beatrice Cioba a explicat cum se identifică, dar mai ales cum se intervine asupra nodulilor tiroidieni.

(w882) sanatos do

Rubricile permanente ale emisiunii "Vreau să fiu sănătos!" au adus noutăți despre timpan (Dicționar medical), legătura dintre stres și afecțiunile fizice (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), cum acordăm primul ajutor în caz de înec cu un bol de mâncare - manevra Heimlich (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea a vorbit despre riduri, mai ales despre ridurile bărbaților.

(w882) interviu

Invitatul ediției emisiunii Vreau sa fiu sanatos! de sâmbătă, 21 octombrie, a fost dr. Antonio Jimenez, M.D. N.D., medic oncolog, care a venit de peste ocean cu noi instrumente de abordare a cancerului. Dr Jimenez este o personalitate marcantă în oncologia integrativă, de peste 30 de ani își dedică viața și activitatea în găsirea celor mai avansate soluții de tratament non-toxic. A fondat două clinici în Mexic unde, alături de echipa sa, își propune o schimbare de paradigmă în abordarea acestui fiagel mondial, cancerul. A indentificat 7 principii de bază pentru sănătatea omului, despre care vorbește și telespectatorilor TVR.

(w882) Tony

Mi-am dat seama că standardele de îngrijire constau până acum doar în tratarea simptomelor și forma fizică a bolii- tumoarea. Dar cum rămâne cu rădăcinile, de ce a început acel cancer? Cheia tratamentului este în prevenție! Dragi telespectatorii, vă spun că dacă urmați aceste șapte principii, vă veți scădea considerabil riscul de a dezvolta cancer. Iar dacă deja aveți deja cancer, rezultatele și calitatea vieții vor fi mult îmbunătățite. (…) Cancerul este o boală tratabilă. De ce? Pentru că acum, în 2023, știm foarte multe despre cancer, s-a avansat în multe domenii, ca imunologia, farmacologia și multe alte nișe medicale unde avem multe opțiuni disponibile. Este o perioadă grozavă să fii viu în domeniul medical pentru că avem atât de multe posibilități și cancerul este 100% tratabil! (Antonio Jimenez)

 

***

Program de difuzare:

TVR 1 - premieră - sâmbăta, ora 10.30,

TVR 1 - redifuzare - vineri, ora 16.50

***

Echipa emisiunii:

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

 

21:00 Maria din Nazaret

Film* Maria din Nazaret (MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Partea a doua

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

* Dramă biblică. Într-o dimineaţă luminoasă, într-un sătuc din Galileea, arhanghelul Gabriel i se arată tinerei Maria, încredinţându-i un rol măreţ. Între Buna Vestire şi Duminica Paştelui, viaţa celei care devine soţia lui Iosif şi mama lui Iisus se întretaie mereu cu destinul complet diferit al celeilalte Marii-Maria Magdalena, femeia ispitită de opulenţa curţii regelui Irod, care-şi regretă apoi păcatele, devenind discipola lui Hristos.

Redactor Adriana Vulpe

X

23:00 Universul credinţei

* Ediţie specială

* Interviu cu Bogdan Tătaru-Cazaban (inregistrat) durata 40’/50’

~23,50 * Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 60’/70’

Coordonator Paula Tăbîrcă

Producător Andrei Victor Dochia

Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

Preluare TRINITAS


 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1