loader
Foto

"Vreau să fiu sănătos!": despre operația pe cord, prevenirea și tratarea cancerului

Ediția a doua din noul sezon al emisiunii " Vreau să fiu sănătos! "  de sâmbătă, 21 octombrie, ora 10.30 a adus în atenția publicului, la TVR 1, un caz unic de operatie pe cord. O pacientă cu talasemie severă și-a spus povestea, iar medicul care i-a salvat viața, cunoscut chirurg cardiovascular, fost ministru al Sănătății, prof dr Victor Costache, a făcut declarații despre beneficiile operațiilor endoscopice la inimă.

 

Vreau să fiu sănătos!

"Vreau să fiu sănătos!" este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator si jurnalist)

(w882) vreau sa f

Echipa emisiunii a ajuns la Zalău, cu jurnalistul Grigore Vîrsta pentru a vedea cum arată un spital de provincie, iar Beatrice Cioba a explicat cum se identifică, dar mai ales cum se intervine asupra nodulilor tiroidieni.

(w882) sanatos do

Rubricile permanente ale emisiunii "Vreau să fiu sănătos!" au adus noutăți despre timpan (Dicționar medical), legătura dintre stres și afecțiunile fizice (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), cum acordăm primul ajutor în caz de înec cu un bol de mâncare - manevra Heimlich (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea a vorbit despre riduri, mai ales despre ridurile bărbaților.

(w882) interviu

Invitatul ediției emisiunii Vreau sa fiu sanatos! de sâmbătă, 21 octombrie, a fost dr. Antonio Jimenez, M.D. N.D., medic oncolog, care a venit de peste ocean cu noi instrumente de abordare a cancerului. Dr Jimenez este o personalitate marcantă în oncologia integrativă, de peste 30 de ani își dedică viața și activitatea în găsirea celor mai avansate soluții de tratament non-toxic. A fondat două clinici în Mexic unde, alături de echipa sa, își propune o schimbare de paradigmă în abordarea acestui fiagel mondial, cancerul. A indentificat 7 principii de bază pentru sănătatea omului, despre care vorbește și telespectatorilor TVR.

(w882) Tony

Mi-am dat seama că standardele de îngrijire constau până acum doar în tratarea simptomelor și forma fizică a bolii- tumoarea. Dar cum rămâne cu rădăcinile, de ce a început acel cancer? Cheia tratamentului este în prevenție! Dragi telespectatorii, vă spun că dacă urmați aceste șapte principii, vă veți scădea considerabil riscul de a dezvolta cancer. Iar dacă deja aveți deja cancer, rezultatele și calitatea vieții vor fi mult îmbunătățite. (…) Cancerul este o boală tratabilă. De ce? Pentru că acum, în 2023, știm foarte multe despre cancer, s-a avansat în multe domenii, ca imunologia, farmacologia și multe alte nișe medicale unde avem multe opțiuni disponibile. Este o perioadă grozavă să fii viu în domeniul medical pentru că avem atât de multe posibilități și cancerul este 100% tratabil! (Antonio Jimenez)

 

***

Program de difuzare:

TVR 1 - premieră - sâmbăta, ora 10.30,

TVR 1 - redifuzare - vineri, ora 16.50

***

Echipa emisiunii:

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

 

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 28

Producător Daniela Enăchescu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1