loader
Foto

Tehnici chirurgicale în oftalmologie și sfatul psihologului în caz de ipohondrie, la întâlnirea de sâmbătă cu „Vreau să fiu sănătos!"

Echipa emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" ne-a pregătit din nou un sumar cu sfaturi și informații de la specialiști în domeniul medical. Invitata acestei ediții este dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog. Ați putu să o urmăriți sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 10.30, pe TVR1.

 

Vreau să fiu sănătos!

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! aduc, în ediția din 2 decembrie, noutăți despre mediastin (Dicționar medical), vorbim cu psihologul despre ipohondrie și ce este de făcut când ne obsedează bolile, fie ele reale sau nu, (De vorbă cu psiholog Dorina Stamate), iar Dr. Chioțea ne vorbește despre pregătirea piciorului retezat pentru protezare.

(w882) Psiholog D

Izabela Marinescu vă invită într-un laborator de fertilizare in vitro și vă prezintă cazul fericit al unei familii care are o fetiță sănătoasă în urma acestor proceduri, jurnalista Beatrice Cioba ne vorbește despre accesul pacienților din zone defavorizate la serviciile medicale, iar jurnalistul Grigore Vîrsta abordează un subiect delicat - distonia pediatrică.

(w882) Infertil

Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau să fiu sănătos! este dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog, membru al Academiei Americane de Oftalmologie și al Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă.

Scopul intervenției chirurgicale este să ne scape de ochelari. Sunt și situații în care sunt extrem de mari dioptriile și nu putem ajunge chiar la 0, dar reușim să le scădem semnificativ. Atitudinea mondială este să operăm vicii de refracție când acestea sunt stabilizate, în special miopia. Aceasta avansează mult în perioada adolescenței, se stabilizează în jur de 21-23 de ani. Presbiopia sau hipermetropia în schimb se pot opera oricând. (...) Oftalmologia se pretează la chirurgia ambulatorie, durează între zece minute și 2 ore maximum. Tehnicile folosite sunt extrem de moderne, sunt microinvazive, se realizează cu incizii foarte mici, cu cicatrizare și vindecare rapidă. Orice intervenție chirurgicală are riscurile ei, însă cu tehnologia modernă și experiența mare a medicului, riscurile acestea sunt foarte, foarte mult reduse, spre zero chiar.

***

(w882) Izabela

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

***

Emisiunea a avut premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea a fost duminica de la ora 03.00.

17:00 Jocurile Olimpice

* Învingătorii. Episodul 27

Producător Daniela Enăchescu

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1