loader
Foto

Tehnici chirurgicale în oftalmologie și sfatul psihologului în caz de ipohondrie, la întâlnirea de sâmbătă cu „Vreau să fiu sănătos!"

Echipa emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" ne-a pregătit din nou un sumar cu sfaturi și informații de la specialiști în domeniul medical. Invitata acestei ediții este dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog. Ați putu să o urmăriți sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 10.30, pe TVR1.

 

Vreau să fiu sănătos!

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! aduc, în ediția din 2 decembrie, noutăți despre mediastin (Dicționar medical), vorbim cu psihologul despre ipohondrie și ce este de făcut când ne obsedează bolile, fie ele reale sau nu, (De vorbă cu psiholog Dorina Stamate), iar Dr. Chioțea ne vorbește despre pregătirea piciorului retezat pentru protezare.

(w882) Psiholog D

Izabela Marinescu vă invită într-un laborator de fertilizare in vitro și vă prezintă cazul fericit al unei familii care are o fetiță sănătoasă în urma acestor proceduri, jurnalista Beatrice Cioba ne vorbește despre accesul pacienților din zone defavorizate la serviciile medicale, iar jurnalistul Grigore Vîrsta abordează un subiect delicat - distonia pediatrică.

(w882) Infertil

Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau să fiu sănătos! este dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog, membru al Academiei Americane de Oftalmologie și al Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă.

Scopul intervenției chirurgicale este să ne scape de ochelari. Sunt și situații în care sunt extrem de mari dioptriile și nu putem ajunge chiar la 0, dar reușim să le scădem semnificativ. Atitudinea mondială este să operăm vicii de refracție când acestea sunt stabilizate, în special miopia. Aceasta avansează mult în perioada adolescenței, se stabilizează în jur de 21-23 de ani. Presbiopia sau hipermetropia în schimb se pot opera oricând. (...) Oftalmologia se pretează la chirurgia ambulatorie, durează între zece minute și 2 ore maximum. Tehnicile folosite sunt extrem de moderne, sunt microinvazive, se realizează cu incizii foarte mici, cu cicatrizare și vindecare rapidă. Orice intervenție chirurgicală are riscurile ei, însă cu tehnologia modernă și experiența mare a medicului, riscurile acestea sunt foarte, foarte mult reduse, spre zero chiar.

***

(w882) Izabela

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

***

Emisiunea a avut premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea a fost duminica de la ora 03.00.

12:30 Vis sau realitate?

(redifuzare)Prezintă Sebastian Felix Topescu

Invitată Amalia Enache

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1