loader
Foto

„Vreau să fiu sănătos!" Prevenția trebuie să înceapă din școală

Recomandări și informații medicale ați primit într-o nouă ediție a emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" de la TVR1. Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 10.30.

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, la grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate, spune Izabela Marinescu, prezentator si jurnalist.

(w500) P Izabela

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! au adus noutăți despre foliculită (Dicționar medical), am primit recomandări despre cum să facem astfel încât să nu aducem acasă stresul de la birou (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), cum acordăm corect primul ajutor în cazul unei crize epileptice (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea ne-a spus în ce constă cea mai frecventă intervenție chirurgicală de pe planetă - operația de cataractă.

(w882) Psiholog

(w882) Prim ajuto

Cazurile de sângerări nazale sunt tot mai frecvente în ultimii ani, spun statisticile, iar medicul specialist prof. dr. Codruț Sarafoleanu a venit cu mai multe recomandări pentru a le preveni sau trata.

(w882) Sarafolean

Beatrice Cioba a abordat, alături de invitații săi, simptomele și tratamentul ficatului gras, iar jurnalistul Grigore Vîrsta ne-a purtat printr-o secție de spital destinată unei categorii speciale - bebelușii.

Invitatul ediției din 28 octombrie a fost col. dr. Silviu I. Dumitrescu, medic primar cardiolog, Seful secției Cardiologie I din cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București. Izabela Marinescu v-a invitat să urmăriți un amplu interviu despre bolile cardiovasculare în România, unde boala cardiovasculară este principala cauză de deces.

Nu facem ceva ce ar trebui să facem. Nu facem prevenție, asta e principala explicație! Prevenția trebuie să înceapă din școală. Educația pentru un stil de viață sănătos și de reducere a factorilor de risc cardiovascular trebuie să înceapă de la copii. (…) Există o predispoziție genetică pentru bolile cardiovasculare! Noi putem modifica unii factori de risc, mai puțin genele. De exemplu, un prim pas ar fi calculul scorului de risc cardiovascular, al Societății Europene de Cardiologie, care ne spune unde situăm.

***

Emisiunea are premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea - vinerea de la ora 16.50.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1