loader
Foto

„Vreau să fiu sănătos!" Prevenția trebuie să înceapă din școală

Recomandări și informații medicale ați primit într-o nouă ediție a emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" de la TVR1. Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 10.30.

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, la grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate, spune Izabela Marinescu, prezentator si jurnalist.

(w500) P Izabela

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! au adus noutăți despre foliculită (Dicționar medical), am primit recomandări despre cum să facem astfel încât să nu aducem acasă stresul de la birou (De vorbă cu psihologul Dorina Stamate), cum acordăm corect primul ajutor în cazul unei crize epileptice (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea ne-a spus în ce constă cea mai frecventă intervenție chirurgicală de pe planetă - operația de cataractă.

(w882) Psiholog

(w882) Prim ajuto

Cazurile de sângerări nazale sunt tot mai frecvente în ultimii ani, spun statisticile, iar medicul specialist prof. dr. Codruț Sarafoleanu a venit cu mai multe recomandări pentru a le preveni sau trata.

(w882) Sarafolean

Beatrice Cioba a abordat, alături de invitații săi, simptomele și tratamentul ficatului gras, iar jurnalistul Grigore Vîrsta ne-a purtat printr-o secție de spital destinată unei categorii speciale - bebelușii.

Invitatul ediției din 28 octombrie a fost col. dr. Silviu I. Dumitrescu, medic primar cardiolog, Seful secției Cardiologie I din cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București. Izabela Marinescu v-a invitat să urmăriți un amplu interviu despre bolile cardiovasculare în România, unde boala cardiovasculară este principala cauză de deces.

Nu facem ceva ce ar trebui să facem. Nu facem prevenție, asta e principala explicație! Prevenția trebuie să înceapă din școală. Educația pentru un stil de viață sănătos și de reducere a factorilor de risc cardiovascular trebuie să înceapă de la copii. (…) Există o predispoziție genetică pentru bolile cardiovasculare! Noi putem modifica unii factori de risc, mai puțin genele. De exemplu, un prim pas ar fi calculul scorului de risc cardiovascular, al Societății Europene de Cardiologie, care ne spune unde situăm.

***

Emisiunea are premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea - vinerea de la ora 16.50.

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1