loader
Foto

Galerie foto

„Zi de zi, cu părintele Constantin Necula” a împlinit 500 de ediţii | VIDEO

Întâlnirile zilnice cu unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi preoţi din România zilelor noastre fac parte din viaţa telespectatorilor TVR 1 din septembrie 2020.

 

Zi de zi, cu părintele Constantin Necula

Am început întâlnirile în, poate, cea mai dificilă perioadă a vieţii noastre.

Toamna anului 2020 ne găsea încă debusolaţi din cauza pandemiei ce ne zdruncinase tot ceea ce credeam că este stabil şi sigur, mâhniţi din pricina neputinţei şi a pierderilor suferite, însinguraţi şi pesimişti. Şi, cum întotdeauna, în vremuri grele, omul s-a întors către Dumnezeu, se simţea şi atunci nevoia regăsirii de sine, a păcii interioare, a curajului şi speranţei.

Televiziunea Română propunea, în septembrie 2020, un moment de meditaţie zilnică, un gând asupra zilei ce a trecut şi a celei care urmează să vină, un cuvânt duhovnicesc adus de unul dintre cei mai iubiţi preoţi ai momentului. De atunci ne întâlnim Zi de zi, cu părintele Constantin Necula”, la TVR 1, înainte de principala ediţie a „Telejurnalului”.

(w882)

Pe 26 ianuarie, „pastila” de învăţătură ce propune repere pentru o viaţă echilibrată şi ne ajută să redescoperim cuvintele cu adevărat importante pentru omenia noastră a împlinit 500 de ediţii. 500 de momente de terapie împotriva răutăţii, a dezbinării şi lipsei de empatie.

„Vă mulţumesc mult pentru însoţire, mulţumesc Televiziunii Române pentru găzduire şi sper din toată inima că s-a înţeles: nu e vorba că doar să povestim, ci să ne încurajăm unii pe ceilalţi. Într-un fel sau altul, „Zi de zi” este „Hai, România!”. Putem, împreună; avem nevoie de pace socială şi putem să ne şi iubim, nu doar să ne urâm. Mâine este o nouă zi”, ne îndeamnă părintele Necula, cu prilejul acestui moment aniversar.

(w882)

În toamna lui 2020, erau deja doi ani de când telespectatorii TVR 1 beneficiau, în fiecare duminică, la „Universul Credinţei”, de rubrica „Bucuria Credinţei”, cu părintele Constantin Necula ca invitat permanent; o rubrică foarte iubită şi urmărită nu doar de publicul tradiţional al emisiunii, ci şi de foarte mulţi tineri.

„Era o perioadă grea, tensionată – vă aduceţi aminte – şi primeam mesaje, atât noi, la redacţie, cât mai ales Părintele, despre cât de aşteptată este rubrica, cât de dorite sunt sfaturile, vorbele Părintelui”, îşi aminteşte Victor Dochia, producătorul emisiunii. „Atunci ne-am gândit dacă ar fi posibil să le putem oferi telespectatorilor, zi de zi, o clipă de respiro, un cuvânt de întărire sufletească, o vorbă de pus la rană, un plus de linişte şi de candoare la finalul unor zile... deloc uşoare. Şi iată că Dumnezeu ne-a purtat, în această siguranţă, alături de Părintele Constantin Necula, timp de 500 de zile. Şi, tot cu ajutorul Lui, sperăm să ne bucurăm de vorba caldă şi înţeleaptă a Părintelui şi de acum înainte”, mai spune jurnalistul TVR.

Zi de zi, să fim un pic mai buni. Zi de zi, să ne îndreptăm privirea şi spre cel de lângă noi. Zi de zi, să regăsim motive de bucurie, de zâmbet, de speranţă. Pentru toate acestea – şi pentru tot ceea ce ne aduce cuvântul său, urmărim în continuare, zilnic, de la 19.35, la TVR 1, „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula”.

(w882)

Materialele le puteți viziona pe canalul de YouTube al TVR - click AICI.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1