loader
Foto

Ziua Victoriei – aceeaşi pentru toţi? Răspunsuri, azi, la „Breaking Fake News”

Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Ziua Victoriei este sărbătorită în Vest ca o zi a păcii și reconcilierii, iar la Moscova este o celebrare a morții și războiului. Pentru Kremlin, al Doilea Război Mondial pare a nu se fi încheiat. Subiectul a fost comentat pe 11 mai de Marian Voicu şi invitatul său la Interviul săptămânii, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova. O nouă ediţie „Breaking Fake News” s-a văzut la TVR 1 miercuri seară, de la ora 22.50.

Recensământul populației și locuințelor a fost însoțit de știri false și dezinformare. Ce impact au avut? Cătălin Raiu, director de Comunicare la Institutul Național de Statistică ne-a spus, în acest episod, Povestea săptămânii, aducând şi informaţiile oficiale necesare oricărui cetăţean.

A fost parada militară din Piața Roșie o celebrare a victoriei împotriva nazismului sau a agresiunii împotriva Ucrainei? Tatiana Țarfulea a venit cu explicaţii în rubrica Falsul săptămânii, tot în ediţia „Breaking Fake News” din 11 mai.

Rămânem la Ziua Victoriei, pe care Occidentul o sărbătorește pe 8 mai, iar Rusia pe 9 mai. Care este explicația? Gabriela Avram a venit cu lămuriri.

În discursul din Piața Roșie, pe 9 mai, Vladimir Putin a reluat temele propagandei de război, susținând că denazificarea Ucrainei este la fel de legitimă ca lupta împotriva Germaniei naziste. Un subiect pe care Horia Grușcă l-a trecut în Revista presei fake.

Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 11 mai, de la ora 22.50, la TVR 1.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1