loader
Foto

Ziua Victoriei – aceeaşi pentru toţi? Răspunsuri, azi, la „Breaking Fake News”

Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Ziua Victoriei este sărbătorită în Vest ca o zi a păcii și reconcilierii, iar la Moscova este o celebrare a morții și războiului. Pentru Kremlin, al Doilea Război Mondial pare a nu se fi încheiat. Subiectul a fost comentat pe 11 mai de Marian Voicu şi invitatul său la Interviul săptămânii, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova. O nouă ediţie „Breaking Fake News” s-a văzut la TVR 1 miercuri seară, de la ora 22.50.

Recensământul populației și locuințelor a fost însoțit de știri false și dezinformare. Ce impact au avut? Cătălin Raiu, director de Comunicare la Institutul Național de Statistică ne-a spus, în acest episod, Povestea săptămânii, aducând şi informaţiile oficiale necesare oricărui cetăţean.

A fost parada militară din Piața Roșie o celebrare a victoriei împotriva nazismului sau a agresiunii împotriva Ucrainei? Tatiana Țarfulea a venit cu explicaţii în rubrica Falsul săptămânii, tot în ediţia „Breaking Fake News” din 11 mai.

Rămânem la Ziua Victoriei, pe care Occidentul o sărbătorește pe 8 mai, iar Rusia pe 9 mai. Care este explicația? Gabriela Avram a venit cu lămuriri.

În discursul din Piața Roșie, pe 9 mai, Vladimir Putin a reluat temele propagandei de război, susținând că denazificarea Ucrainei este la fel de legitimă ca lupta împotriva Germaniei naziste. Un subiect pe care Horia Grușcă l-a trecut în Revista presei fake.

Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 11 mai, de la ora 22.50, la TVR 1.

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...