loader
Foto

Galerie foto

15 ani în primărie, prima dată în bucătărie. Cu Mircea Dinescu

După mai multe personaje picante din lumea artistică, Mircea Dinescu a invitat la „Politică şi delicateţuri” un politician: pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Duminică, 14 aprilie, ora 15:30, la „Politică şi delicateţuri”, pe TVR1.

 

Politică şi delicateţuri

Deşi numele ar fi trebuit să o ceară, la Politică şi delicateţuri au fost invitați, în ultima perioadă, actori, muzicieni, oameni de televiziune şi mai puţin politicieni. Răspunsul pentru direcţia în care s-a îndreptat emisiunea în cele mai recente sezoane, vine chiar de la Mircea Dinescu: „am fost dezamăgit de unii politicieni şi atunci am invitat mai mult personaje picante din lumea artistică, dar iacătă, cred ca e timpul sa mai invităm şi oameni care joacă în altă piesă decât ne închipuim noi” (Mircea Dinescu).

(w882)

(w882)

Astfel, în ediţia din 14 aprilie, poetului îi trece pragul Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Şi nu de ieri, de azi, ci de 15 ani. Dinescu îl pofteşte întâi în bucătărie, unde prepară cu îndemânare un şnitel de viţel după o idee proprie. Umple şniţelul cu un amestec de ştevie, ou şi brânză, iar la final pregăteşte o salată de primăvară, stropită, desigur cu zeamă de portocale.

(w882)

(w882)

În cramă îi aşteaptă maestrul Tudorache împreună cu taraful său, iar cei doi se aşază la un pahar de vorbă şi la unul de rose. Îşi amintesc cu nostalgie de momentul în care s-au cunoscut, cu mai bine de douăzeci de ani în urmă. Gheorghe Falcă povesteşte începuturile sale atât în profesia de inginer cât şi în politică, iar timpul pare deja prea scurt pentru câte au să îşi împărtăşească.

(w882)

(w882)

Așadar, duminică, 14 aprilie, o ediţie un pic altfel decât cele cu care Dinescu şi-a obişnuit fanii: cu un politician cu aer de actor de cinema, cu mâncare bună şi muzica unuia dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi lăutari din România - reţeta perfectă pentru o după-amiază liniştită de duminică!

Despre Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă s-a născut pe 22 ianuarie 1967, la Brad, judeţul Hunedoara. A absolvit Facultatea de Construcţii din cadrul Institutului Politehnic Traian Vuia din Timişoara. În perioada 1994-2000 a profesat ca inginer, apoi a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Din 2004 până în prezent este primarul Municipiului Arad.

A înfiinţat alături de primarii oraşelor Oradea, Timişoara şi Cluj Napoca, Alianţa Vestului, o platformă de proiecte comune în infrastructură, educaţie, turism, etc.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1