loader
Foto

Galerie foto

Alte două semifinaliste continuă concursul „Vedeta populară”

Au, fiecare, 20 de ani şi amândouă sunt studente. Una vine din Corabia, iar cealaltă de lângă Suceava. Amândouă au trecut în etapa următoare a concursului interpreţilor de folclor care îşi doresc să devină „Vedeta populară”. Cele două semifinaliste vor reveni pe scena talent show-ului de TVR 1 în luna iunie, când Iuliana Tudor va prezenta semifinala „Vedeta populară”.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară
  • Ştie că pentru asta e făcută: să cânte şi să bucure lumea! Sâmbătă, 26 mai, olteanca Ioana Milculescu, de 20 ani, a trecut în etapa următoare a concursului interpreţilor de folclor care îşi doresc să devină Vedeta populară.
  • Şi-a dat seama de-abia după ce a terminat liceul că vrea să-şi clădească o carieră în muzică şi s-a concentrat cu toate puterile ei în această direcţie. Cătălina Rotaru, o moldoveancă în vârstă de 20 de ani, a impresionat juriul şi publicul astfel că s-a calificat în semifinala Vedeta populară de la TVR 1 duminică. 27 mai.

Îi plac în egală măsură limbile străine şi tot ce ţine de locurile natale din Corabia, de la obiceiuri la costumul şi muzica populară olteneşti. Studiază neogreaca şi germana la Facultatea de Limbi străine din Bucureşti, dar la Vedeta Populară a reprezentat cu cinste Oltenia. Ioana Milculescu, în vârstă de 20 ani, este cea de-a şasea semifinalistă Vedeta populară a celui de-al doilea sezon.

Dacă alegerea studiului limbii germane e oarecum explicabilă, de ce neogreaca? Pentru că Ioana e fascinată de această limbă, pe care o consideră extrem de melodioasă.

(w882)

Ioana este o timidă şi spune că ambiţia n-a caracterizat-o niciodată, dar îi place mult să cânte, se regăseşte prin muzică. Este pe jumătate moldoveancă, din partea tatălui. Mama este olteancă. Talentul l-a moştenit de la tată, însă. În ciuda timidităţii, încearcă să-şi adauge câte un prieten în fiecare zi pe lista ei.

„Simt că sunt un om talentat, ştiu că pentru asta sunt făcută: să cânt şi să bucur lumea!”, mărturisea Ioana în filmul său de prezentare. Lucru de altfel confirmat: olteanca Ioana Milculescu, în vârstă de 20 ani, este câştigătoarea ediţiei a şasea Vedeta Populară, pe care telespectatorii au putut-o urmări la TVR 1 sâmbătă, 26 mai.

„Foaie verde trei costrei” este balada pe care Ioana a intepretat-o în faţa publicului şi a juriului. Iar proba a doua a susţinut-o alături Zorina Bălan, o parteneră de scenă de vârstă apropiată cu Ioana Milculescu, amândouă având acelaşi profesor îndrumător.

(w500)

Duminică seară, în cea de-a şaptea ediţie Vedeta populară, Cătălina Rotaru, o moldoveancă în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, a impresionat juriul şi publicul astfel că s-a calificat în semifinala Vedeta populară de la TVR 1.

Cătălina Rotaru, concurenta care a reprezentat Bucovina la Vedeta populară, s-a născut lângă Suceava, dar a mers la facultate la Cluj, unde este studentă la Etnologie în anul al doilea. Crede că în viaţă întâlneşti multe uşi care aşteaptă să fie deschise. Ea vrea să o deschidă pe cea care i se potriveşte cel mai bine.

(w882)

„Îmi doresc să ies din viaţa asta o învingătoare”, declară Cătălina. Şi-a dat seama de-abia după ce a terminat liceul că vrea să-şi clădească o carieră în muzică şi s-a concentrat cu toate puterile ei în această direcţie. A fost crescută de la două luni de bunici şi a existat chiar o perioadă de câţiva ani în care a trăit singură. Părinţii ei erau plecaţi la muncă în Italia. A devenit mamă, soră şi bunică pentru fratele ei mai mic, care îi calcă pe urme în ceea ce priveşte muzica. Vrea să îl ştie împlinit şi pe el.

În concurs, Cătălina Rotaru a intepretat doina „Supărarea şi necazul”, prin care spune că, de fapt, a adus pe scenă povestea ei. La proba a doua, Cătălina a apelat la Maria Macovei, interpretă şi datorită căreia concurenta a păşit în lumea muzicii populare. Juriul Vedeta populară, format din Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, a decis duminică seară că ea este a şaptea semifinalistă a concursului de talente din folclorul românesc transmis de TVR 1.

Competiţia Vedeta populară continuă cu două noi ediţii la final de săptămână, când vom afla ultimii doi semifinalişti ai sezonului doi. Sâmbătă, 2 iunie şi duminică, 3 iunie, ultimii 10 concurenţi vor urca pe scenă. La finalul fiecărei ediţii, doar unul singur va fi câştigător. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la TVR 1 cu muzica populară şi talente din folclorul românesc, la Vedeta populară de sâmbăta şi duminica viitoare, de la ora 21.00.

credit foto: Doru Ochea

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1