loader
Foto

Galerie foto

„Anchetele comisarului Antonescu”: tragedia care a schimbat legea taximetriei

Colonelul în retragere Dan Antonescu prezintă telespectatorilor un nou caz rezolvat de infracţiune gravă, cu scopul de a-i educa să nu devină victime în astfel de situaţii. Reportajul „Criminali de ocazie” a fost programat la TVR 1 pe 7 ianuarie, ora 22.00. | VIDEO

 

Anchetele comisarului Antonescu

În data de 24 noiembrie 2017, un bărbat care conducea pe DN 3 Drajna-Feteşti a sunat la 112 pentru a raporta un accident. Omul văzuse pe marginea drumului un autoturism cu uşile deschise, din care se auzeau ţipetele unei femei. Un bărbat se afla pe carosabil, plin de sânge. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că bărbatul murise, dar soţia sa, deşi grav rănită, supravieţuise.

(w882)

În ediţia din 7 ianuarie a emisiunii Anchetele comisarului Antonescu, reportajul reconstituire „Criminali de ocazie” prezintǎ povestea unei crime care a schimbat legea taximetriei.

(w882)

Ceea ce a început ca anchetarea unui accident de circulaţie s-a transformat, mai târziu, în investigarea unei crime ai cărei autori au fost dincolo de orice bănuială. Gazda emisiunii, Dan Antonescu, ne dezvălie că au fost urmărite 39 de piste şi peste 1000 de persoane amprentate în cadrul acestui dosar. Iar finalul a fost de-a dreptul şocant pentru toţi cei implicaţi.

(w882)

Realizatori: Melania Trifu, Dana Ştefănescu

Despre „Anchetele comisarului Antonescu”

În spaţiul emisiunilor tv actuale, infracţionalitatea este privită drept fapt divers, de scandal, de lansare a unor discuţii generale, ce scot în evidenţă senzaţionalul şi nicidecum pericolul concret al infracţiunii. În acest peisaj media și-a făcut loc, în ultimii cinci ani, emisiunea „Anchetele comisarului Antonescu”, prezentată de Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri, un program ce propune o nouă abordare în discuţiile despre infracţionalitate. Emisiunea se difuzează în fiecare joi, de la ora 22.00, la TVR 1.

(w882)

„Anchetele comisarului Antonescu” abordează teme de larg interes, cu accent pe cazuri de omor, teme reflectate prin reconstituiri ale unor astfel de cazuri de infracţiuni grave, rezolvate. Cât de importantă este implicarea martorilor atunci când este vorba de un criminal care încearcă să-şi acopere urmele, la ce trebuie să fii atent atunci când iei în gazdă pe cineva, cum trebuie să te porţi atunci când afli că un criminal periculos este pus în libertate şi locuieşte în blocul tău sunt doar câteva dintre temele abordate de comisarul Antonescu. Acesta stă de vorbă şi cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi în caz, aflând ce trebuie să facă un om obişnuit pentru a nu cădea victimă unor astfel de infracţiuni.

Colonelul Dan Antonescu este acum în rezervă. S-a pensionat după 17 ani de activitate în poliţie, iar în acest timp a rezolvat cazurile a numeroşi infractori. A participat la anchetă în cazuri celebre: Ioan Luchian Mihalea dar şi Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la excepţional. Deşi nu mai este ofiţer activ, a rămas cu ochii în patru şi este în continuare pe urmele infractorilor. Este implicat în acest fenomen şi supraveghează atent modul în care se comit infracţiunile grave.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1