loader
Foto

Andreea Marin şi Rică Răducanu, printre invitaţi la Se zice că...

Despre fotbal, „Porţi deschise” la Palatul Elisabeta, vaccinarea antigripală şi violenţa în familie, cu Ioana, Sonia, Nuami şi Flori, în ediţia din 18 noiembrie, de la ora 17.10, la TVR 1 şi TVR+.

 

Nuami Dinescu
FLORINA Constantinescu
Sonia Argint Ionescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Se zice că... toată lumea se pricepe la politică şi la fotbal. Pentru a verifica această idee, Sonia, Ioana, Flori şi Nuami l-au invitat, marţi, de la 17.10, la emisiunea pe care o găzduiesc, pe nimeni altul decât portarul de legendă Rică Răducanu. Ca de obicei, emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, dar şi online, pe TVR+.

Nuami, care a văzut meciul România – Irlanda de Nord la Berăria H, alături de prietenii TVR, are ce povesti colegelor sale despre fotbal! Ea îl provoacă şi pe invitatul lor la o discuţie despre sportul rege şi despre momente memorabile din cariera sa de portar.

De la fotbal, cele patru prezentatoare trec la lectură. Miercuri începe Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2014, astfel că o altă invitată în platoul Se zice că... este Marina Almăşan, care, cu acest prilej, îşi lansează jurnalul de călătorie „10 zile la Beijing”. Ce a făcut prezentatoarea TVR în China, ce preparate culinare a gustat şi ce a impresionat-o mai mult aflăm în ediţia de marţi a emisiunii.

Tot miercuri, Palatul Elisabeta îşi deschide porţile pentru vizitatori. Regele Mihai I îi invită pe românii din ţară şi din Republica Moldova să-l întâlnească, alături de principesa moştenitoare Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, pentru a saluta musafirii. Subiectul este abordat şi de cele patru amfitrioane de la Se zice că... Ele ne vor oferi mai multe informaţii şi despre expoziţia „Regele a murit! Trăiască Regele!”, deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României. Expoziţia îşi propune să onoreze memoria primilor doi regi ai României, cu ocazia împlinirii unui secol de la încetarea din viaţă a regelui Carol I şi venirea la tronul României a regelui Ferdinand.

Pentru că a început Campania naţională de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii, dr. Florentina Stănciulescu, medic primar pediatru, vine în platoul Se zice că... cu detalii despre acest subiect.

Iar pentru publicul feminin telespectator, dar nu numai, Sonia, Ioana, Flori şi Nuami îi au ca invitaţi în ediţia din 18 noiembrie a emisiunii şi pe membrii trupei The dAdA, care au lansat de curând piesa „Fii român în ţara ta”, ce militează pentru ca oamenii să rămână în ţară.

O altă campanie despre care cele patru prezentatoare vorbesc la Se zice că... de marţi este „Alege demnitatea”, campanie iniţiată de Andreea Marin, pentru sprijinirea victimelor violenţei domestice şi ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi. Vedeta este prezentă în platoul emisiunii, la o discuţie despre ce înseamnă această campanie, cum pot fi ajutate în mod concret persoanele agresate, dar şi despre femeia din România anului 2014, despre stilul de viaţă sănătos pe care l-a adoptat şi experienţe personale.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1