loader
Foto

Galerie foto

Artă şi pasiune fără limită, în episodul patru „România veritabilă”

Am continuat călătoria prin „România veritabilă” alături de Cristina Şoloc, la TVR 1. Duminică, 10 ianuarie, ora 16.30, am descoperit în Mediaş, Bărăgan şi Dobrogea, poveşti şi oameni care trăiesc şi scriu istorie prin faptele lor.

 

Cristina Şoloc
România veritabilă

Episodul patru al seriei „România veritabilă” este dedicat artei și pasiunii fără limită.

Octavian Isailă, colecționar și antreprenor, ne dezvăluie o pagină neștiută din istoria orașului Mediaș (vechea Metropolă de vin a Transilvaniei), istorie pe care a descoperit-o de-a lungul a 15 ani.

(w882)

Cu colecţionarul Octavian Isăilă

Poveştile despre pasiunea pictorului Constantin Pacea - fiul pictorului Ion Pacea - pentru colecţionarea obiectelor din alte vremuri, despre „rostul” fotografului Răzvan Voiculescu sunt culese şi prezentate de Cristina Şoloc pentru a defini „România veritabilă” duminică, 10 ianuarie, de la 16.30, la TVR 1.

(w882)

Cu Răzvan Voiculescu

Cristina şi echipa ei ajung şi la câteva ruine pitoreşti din Bărăgan, apoi, împreună, traversăm Dunărea pentru a descoperi aromele din bucătăria hoinară din Dobrogea, iar la final aflăm povestea Ansamblului Baladele Deltei.

(w882)

Cu Ştefan Coman (Ansamblul Baladele Deltei)

(w882)

Despre seria România veritabilă, de la TVR 1

În urmă cu doi ani, Cristina Șoloc pleca în căutarea României veritabile. A găsit-o în locurile și în oamenii care păstrează identitatea și tradițiile unui popor viteaz și înțelept. Iar căutarea nu s-a oprit, continuă și în sezonul 3. Începând din 13 decembrie, în fiecare duminică de la ora 15.30, la TVR 1, telespectatorii au putut descoperi, împreună cu realizatoarea emisiunii, Cristina Șoloc, români veritabili, care trăiesc și scriu istorie prin faptele lor.

(w882)

„Mă străduiesc să realizez o emisiune captivantă și utilă, din care telespectatorul să rămână câștigat că a aflat ceva interesant, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au redat optimism și speranță, atât de necesare, pentru sănătate”, adaugă Cristina Șoloc. Ne vom convinge urmărind fiecare dintre cele cinci ediţii, duminica, din 13 decembrie, la TVR 1.

Echipa seriei România veritabilă îi reunește pe Gabriel Borta, director imagine, Daniela Andronie, producător, Cristina Șoloc, producător general și realizator.

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1