loader
Foto

Galerie foto

Călătorie în viitor prin Coreea de Sud

O ţară fără resurse naturale a reuşit doar în timpul unei generaţii să ajungă a unsprezecea economie a lumii. Pe 4 martie, „Vizitaţi Coreea de Sud!”. Începem călătoria la ora 9.20, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Reportajul este disponibil online pe TVR+.

K-pop, K-fashion şi seriale coreene. Noul val coreean, care le include, a inundat întreaga lume. O vizită, însă, în ocul de unde au pornit toate acestea - Coreea de Sud - este cu adevărat surprinzatoare şi pare o călătorie în viitor. Reporterul Lorelei Mihală ne invită să o descoperim ţara dimineţilor liniştite sâmbătă, 4 martie, de la ora 10.15 la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

O ţară fără resurse naturale a reuşit doar în timpul unei generaţii să ajungă a unsprezecea economie a lumii. Iar Ministerul Turismului de aici, în cadrul Anul Vizitării Coreei 2016 – 2018, s-a propus să promoveze toate locurile care merită cunoscute de orice posibil vizitator al planetei.

(w882)

(w882)

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 10.15, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ facem o călătorie care ne poartă din Seoul, a doua metropolă ca marime din lume, până la Busan - unde se află cea mai mare piaţă de peşte din Coreea de Sud - la templele din munţi şi de la malul mării şi în locurile care vor găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

18:55 Teleenciclopedia

EDGAR DEGAS-FEMEI LA O CAFENEA, SEARA (ep.1)

La 4 aprilie 1877, într-un apartament din apropierea Operei, se deschide A treia expoziție a impresioniștilor, cu optsprezece participanți. Alături de Cézanne, Monet sau Renoir, Edgar Degas expunea o serie de pasteluri, câteva nuduri de femei și o pânză realizată cu ajutorul tehnicii monotipului: Femei pe terasa unei cafenele, seara.

MAREA CRIZĂ ECONOMICĂ DIN AMERICA (ep.3)

În 1932, Franklin Delano Roosevelt, ales al 32-lea președinte american, le propunea compatrioților Noul Pact (The New Deal): un program de redresare, întocmit cu ajutorul unei echipe de economiști inovatori de la Universitatea Columbia. Înființată în 1933, Administrația Națională pentru Redresare (NRA) intervenea constant în politica economică, pentru depășirea urmărilor Marelui Crah financiar din 1929.

ROMA (ep. 1)

Cel mai complex și bine păstrat monument din Roma, primul de felul său al Antichității, este uimitorul Pantheon. Spațiul original, vast și luminos, avea să fie reprodus deseori în Renaștere, dar la scară mai redusă. Situat în Piazza della Rotonda, în inima istorică a capitalei, templul reflectă idealul de a reuni toate religiile și zeii imperiului într-un singur loc. Deasupra tronează domul-cel mai mare din istorie, cu diametrul de 43,30 metri şi masa de 4.535 de tone.

INDIILE DE VEST (ep.6)

Din iulie până în ianuarie, pădurile de mangrove sunt luate în stăpânire de stârcii de cireadă.

Originari din Asia, Africa şi Europa, Bubulcus ibis au migrat natural în Americi acum mai bine de un secol și au prosperat. Arborii Rhyzophora mangle joacă rolul unor adevărate recife pentru numeroase păsări de coastă, printre care se numără şi fregatele de mare (Fregata magnificens).

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Ritmuri şi costume în culori vibrante, în noua ediţie de pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Spectacolul aniversar ce marchează cei 80 de ani de existență artistică a Ansamblului Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”continuă la TVR 1. ...

Mădălina Dobrovolschi: „Mă mândresc cu faptul că am reuşit să fac un cozonac precum era cel al bunicii mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Delia Vasiliu – „Rețeaua vieții pentru nou-născuți” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 septembrie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

 

#tvr1