loader
Foto

Galerie foto

Cântă de peste 60 de ani, dar acum vrea să devină „Vedeta populară"!

Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire, duminică, de la ora 21.00, cu muzica populară şi interpreţi de folclor care îşi doresc să devină  „ Vedeta populară" .

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

TVR 1 a deschis din nou porţile concurenţilor celui mai mare talent show de folclor din România: Vedeta populară.

Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina.

În fiecare seară de duminică vom cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală. Iată-i pe primii cinci interpreţi pe care Iuliana Tudor i-a prezentat publicului şi telespectatorilor pe 29 aprilie:

(w882)

O concurentă care vede viaţa cu optimism şi pasiune, aşa cum numai la 16 ani o poţi face, va reprezenta Bistriţa Năsăud în prima ediţie a noului sezon Vedeta populară de la TVR 1. Bunica îi coase costumele, iar mama şi sora sunt stilistele ei.

Nu şi-a cunoscut niciodată părinţii. Cu o viaţă demnă de un scenariu de film, un tânăr de 18 ani continuă să creadă într-o lume mai bună. Muzica i-a fost mereu cel mai bun prieten. Duminică seară, speră să-i fie aproape toţi telespectatorii din Giurgiu, de unde vine el.

Trăieşte în regim militar de la 14 ani, disciplina fiind cuvântul de ordine al fiecărei zile. O elevă la liceul militar, pasionată de muzica populară, aşteaptă susţinerea telespectatorilor din Clujul natal.

Vine de departe şi a transformat muzica în a doua lui familie... Un rapsod din Banat - care cântă de peste 60 de ani, fără să fi urcat pe vreo scenă şi care se supără când nepoata îl roagă s-o lase mai încet - este cel de-al patrulea concurent al primei ediţii a concursului Vedeta Populară.

Prima moldoveancă din concurs a avut câteva momente de cumpănă în viaţă. Muzica populară şi soţul ei i-au fost alături.

Fiecare dintre concurenţii ediției trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetă populară: să aibă voce, carismă şi o apariţie de neuitat, care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

(w882)

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. În premieră în noul sezon, la finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Cornelia Ardelean Archiudean, Nicuşor Iordan, Ionuţ Fulea, Nicoleta Voica şi Viorica Macovei sunt interpreţii carei-au susţinut pe concurenţi, interpretând împreună cu aceştia melodii din folclorul românesc.

(w882)

Din juriul concursului fac parte, în noul sezon al emisiunii, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic (care îi înlocuiesc pe Laura Lavric şi Constantin Enceanu). Acestea li se alătură cunoscuţilor juraţi de la Vedeta populară - Elise Stan, Grigore Leşe şi Mircea Dinescu, pentru a evalua prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

credit foto: Doru Ochea

Despre Vedeta populară, sezonul doi

Cel de-al doilea sezon Vedeta populară va avea 9 ediţii pline de suspans, la care se adaugă semifinala şi finala şi vine cu câteva noutăţi, care vor aduce spectacolului tv mai multă tensiune şi emoţie, dar şi bună dispoziţie. Iuliana Tudor dă startul celui de-al doilea sezon Vedeta populară duminică, 29 aprilie, ora 21.00, la TVR 1.

„Suntem la începutul unui nou sezon în care avem concurenţi şi mai talentaţi, şi mai pregătiţi din punct de vedere muzical, dar şi cu poveşti de viaţă care ne vor impresiona până la lacrimi. Mulţi dintre ei au înţeles că muzica este drumul lor şi s-au luptat să îşi croiască acest drum. Aproape toţi concurenţii sezonului 2 au studii muzicale de specialitate, sunt ambiţioşi, frumoşi, talentaţi şi gata să dea tot ce au mai bun în faţa juriului şi a publicului”, declară Iuliana Tudor, care ne invită la un sezon Vedeta populară cu un nivel mai ridicat al concurenţilor din punct de vedere al pregătirii muzicale, cu muzică populară românească din toate colţurile ţării, cu interpretări de suflet şi multă voie bună.

Dintre cei 5 concurenţi ai fiecărei ediţii, doar unul se va califica în semifinală. Apoi, din cei 9 semifinalişti, 5 vor ajunge în finala Vedeta populară, care va avea loc în luna iunie.

Şi în sezonul doi, Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart sunt alături de concurenţi în intepretările live din show. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor la Vedeta populară, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1