loader
Foto

Ce e mai important: să fii cool sau să fii cult? – Azi, la „Punctul critic”, pe TVR 1

Un subiect care ne privește pe toți, dar, îndeosebi, noua generație... COOL sau CULT? Am vorbit despre felul în care este percepută cultura, sub toate formele ei, la „Punctul critic”, cu Bogdan Muzgoci şi invitaţii săi. Co-moderator: Basti Ţopescu. Miercuri, 21 februarie, de la ora 18.00.

 

Punctul critic

Se remarcă o deschidere a apetitului publicului pentru evenimente din ce în ce mai diverse. Cele mai multe spectacole sunt sold out. Ce spune acest lucru despre public? Cum se definește sau cum se măsoară succesul unui eveniment cultural?

(w882)

(w500)

Una dintre cele mai acerbe lupte pentru o instituție de cultură este aceea de a atrage publicul către programele pe care le oferă. Cum sunt gândite spectacolele astfel încât să fie atât COOL, cât și CULTE? Cum poate un eveniment cultural să fie și COOL?

Tineri ori vârstnici, vrem, nu vrem, cu toții ne apropiem de cultură, fie ea cultă, de masă sau pop. Dar, în aceste vremuri impregnate de tehnologie, ce e mai important: să postezi pe rețelele sociale imagini de la un concert sau să te bucuri de muzica în sine? Cum preferăm să fim percepuți de cei din jur: drept oameni în pas cu tendințele sau drept persoane cu un bagaj bogat de cunoștințe și experiențe culturale? Pentru a găsi răspunsuri la toate aceste dileme, explorăm  la TVR 1 relația dintre "cool" și „cult”.

Mergem la un festival, la o expoziție sau la o piesă de teatru pentru că „merge toată lumea” sau pentru că înțelegem și apreciem, în mod autentic, un artist, o viziune sau un gen cultural?

(w882)

În concluzie, ce e mai important: să fii cool sau să fii cult? Dezbatem tema miercuri, 21 februarie, într-o nouă ediţie „Punctul critic”. De la ora 18.00, moderatorul Bogdan Muzgoci şi Felix Ţopescu, co-moderator, vor sta de vorbă cu: Alexandru Nagy, regizor artistic Opera Națională București; Daniel Kozak, coordonator comunicare Târgul de Artă MOBU; Dan Pughineanu, actor la teatrul Excelsior – (recompensat cu premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar) despre cum preferăm să fim percepuți de cei din jur: drept oameni în pas cu tendințele sau drept persoane cu un bagaj bogat de cunoștințe și experiențe culturale. Prin ZOOM, se alătură Alin Vaida, organizator Festivalul Jazz in The Park(Cluj) şi Alina Birman, organizator al Festivalului de Film European.

Telespectatorii pot transmite părerea lor pe acest subiect în secţiunea comentarii de pe contul oficial de FB TVR 1, chiar în timpul transmisiunii live online a emisiunii sau la numărul de Wapp: 0724.045.305.

(w882)

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci şi difuzată de luni până joi, de la ora 18.00. Co-moderator al fiecărei ediţii este unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR, bun cunoscător al temei discutate.

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate?

(redifuzare)Prezintă Sebastian Felix Topescu

Invitată Amalia Enache

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1