loader
Foto

Galerie foto

Ce surse de energii regenerabile putem folosi la noi în ţară?

În fiecare marţi, la ora 16.45, în direct la TVR 1, vorbim despre mediu şi oameni. În ediţia din 3 mai, prima a noului sezon „Inspiră România!”, am aflat informaţii despre piaţa energiei şi posibile surse de energii regenerabile la noi în ţară.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Echipa emisiunii „Inspiră România” - formată din Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă, producători şi realizatori şi Ionuţ Gheorghe, moderator - ne propune pentru noul sezon subiecte de actualitate şi de interes pentru noi toţi.

Schimbările climatice şi poluarea au de mult timp efecte profunde asupra mediului şi vieţii noastre de zi cu zi. Războiul din Ucraina a dat peste cap şi piaţa energiei. Resursele energetice au devenit o problemă reală, facturile sunt din ce în ce mai mari. România are resurse suficiente de gaze, dar tot mai mult, generarea energiei din surse regenerabile devine o necesitate.

Energia solară este una dintre cele mai la îndemână. Sistemele fotovoltaice pot fi folosite atât de cei care locuiesc la casă, cât şi de locuitorii de la bloc. Din ce în ce mai mulţi oameni vor să îşi instaleze astfel de panouri, însă ori nu sunt bine informaţi, ori li se pare prea scump şi prea complicată procedura.

(w882)

Ce se întâmplă pe piaţa energiei în acest moment? Ce surse de energii regenerabile putem folosi la noi în ţară? Cât de avantajoase sunt sistemele fotovoltaice şi cum le putem achiziţiona? De câte tipuri sunt şi cât costă?... La toate aceste întrebări aflăm răspunsuri de la invitaţii ediţiei: Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei; István-Loránt Antal, senator, preşedinte Comisia pentru Energie Senat; Dan Tudose, instalator autorizat de sisteme fotovoltaice şi Ana Otilia Nuţu, analist de politici publice în energie şi infrastructură Expert Forum. Pe 3 mai, de la 16.45, la TVR 1.

Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată aici:

În fiecare marți, la ora 16.45, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. La „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1