loader
Foto

Ce trebuie să ştim despre concediul medical?

Şi de ce ni se usucă gura atunci când avem emoţii? Găsim răspunsuri de la specialişti, în „Atelierul de sănătate”, cu Smaranda Vornicu-Shalit. De luni până vineri (14 - 18 noiembrie), ora 17.00, la TVR 1.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Ce este cardiomiopatia inimii frânte? Dr. Roxana Moraru Popescu, medic primar cardiologie, ne aduce lămuriri în prima zi a săptămânii, la „Atelier de sănătate”, într-un dialog cu realizatoarea şi moderatoarea Smaranda Vornicu-Shalit. În aceeaşi ediţie a emisiunii de la TVR 1, dr. Fănica Buță, medic primar medicină de familie, ne oferă informaţii utile referitoare la ce trebuie să ştim despre concediul medical.

Marţi, vorbim despre femur, cel mai mare os al corpului şi despre posibile afecţiuni asociate acestuia. Operaţia de protezare a şoldului este recomandată atunci când afectarea articulaţiei coxofemurale determină dureri ale soldului care limitează activităţile zilnice normale, aşa cum sunt mersul, urcatul scărilor, treburile casnice. Ce înseamnă protezarea de cap femural şi când se impune o asemenea intervenţie ne explică dr. Iulia Tevanov, medic specialist ortopedie pediatrică. Iar rubrica „De ce?” ne oferă răspunsul la întrebarea „De ce asociem anumite mirosuri cu anumite amintiri?”

Într-o perioadă în care se vorbeşte, poate, cu prea mare uşurinţă despre tulburările din spectrul ADHD la copii, asist. univ. dr. Mihai Zamfir, medic specialist psihiatrie, geriatrie-gerontologie, vine miercuri la „Atelier de sănătate” să ne vorbească despre ADHD la adulţi. Şi tot atunci, persoanele care poartă aparate dentare vor fi interesate să ştie mai multe despre îngrijirea acestora.

De ce ni se usucă gura atunci când avem emoţii aflăm în „Atelierul de sănătate” de joi, 17 noiembrie, ora 17.00. Şi tot atunci, Sebastian Morea, specialist în securitate şi sănătate în muncă ne exemplifică şi demonstrează cele mai frecvente accidente de muncă şi ne învăţă cum să ne ferim de ele, în special în cazul muncii statice la birou.

Adenomul şi cancerul de prostată se numără printre cele mai frecvente afecţiuni ale aparatului reproducător masculin. Care este diferenţa dintre ele şi ce presupune tratamentul fiecăreia ne spune dr. Alexandru Dick, medic primar urolog, vineri, în ediţia ce încheie săptămâna la „Atelier de sănătate”. Iar anevrismul toracal este un alt subiect abordat pe 18 noiembrie.

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite. Telespectatorii pot comenta subiectele din emisiune şi pot trimite propuneri de noi subiecte şi întrebări pentru specialiştii invitaţi, pe conturile de social media ale emisiunii (Facebook şi Instagram), iar cele mai interesante momente pot fi văzute şi revăzute pe canalul YouTube al Televiziunii Române.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

 

Producător Florenţa Dăscălescu

 

15:55 Akzente

(II)​ Pregătiri de Paşti la Sânpetru. Maria Rill. Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.​

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1