loader
Foto

Ce trebuie să ştim despre concediul medical?

Şi de ce ni se usucă gura atunci când avem emoţii? Găsim răspunsuri de la specialişti, în „Atelierul de sănătate”, cu Smaranda Vornicu-Shalit. De luni până vineri (14 - 18 noiembrie), ora 17.00, la TVR 1.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Ce este cardiomiopatia inimii frânte? Dr. Roxana Moraru Popescu, medic primar cardiologie, ne aduce lămuriri în prima zi a săptămânii, la „Atelier de sănătate”, într-un dialog cu realizatoarea şi moderatoarea Smaranda Vornicu-Shalit. În aceeaşi ediţie a emisiunii de la TVR 1, dr. Fănica Buță, medic primar medicină de familie, ne oferă informaţii utile referitoare la ce trebuie să ştim despre concediul medical.

Marţi, vorbim despre femur, cel mai mare os al corpului şi despre posibile afecţiuni asociate acestuia. Operaţia de protezare a şoldului este recomandată atunci când afectarea articulaţiei coxofemurale determină dureri ale soldului care limitează activităţile zilnice normale, aşa cum sunt mersul, urcatul scărilor, treburile casnice. Ce înseamnă protezarea de cap femural şi când se impune o asemenea intervenţie ne explică dr. Iulia Tevanov, medic specialist ortopedie pediatrică. Iar rubrica „De ce?” ne oferă răspunsul la întrebarea „De ce asociem anumite mirosuri cu anumite amintiri?”

Într-o perioadă în care se vorbeşte, poate, cu prea mare uşurinţă despre tulburările din spectrul ADHD la copii, asist. univ. dr. Mihai Zamfir, medic specialist psihiatrie, geriatrie-gerontologie, vine miercuri la „Atelier de sănătate” să ne vorbească despre ADHD la adulţi. Şi tot atunci, persoanele care poartă aparate dentare vor fi interesate să ştie mai multe despre îngrijirea acestora.

De ce ni se usucă gura atunci când avem emoţii aflăm în „Atelierul de sănătate” de joi, 17 noiembrie, ora 17.00. Şi tot atunci, Sebastian Morea, specialist în securitate şi sănătate în muncă ne exemplifică şi demonstrează cele mai frecvente accidente de muncă şi ne învăţă cum să ne ferim de ele, în special în cazul muncii statice la birou.

Adenomul şi cancerul de prostată se numără printre cele mai frecvente afecţiuni ale aparatului reproducător masculin. Care este diferenţa dintre ele şi ce presupune tratamentul fiecăreia ne spune dr. Alexandru Dick, medic primar urolog, vineri, în ediţia ce încheie săptămâna la „Atelier de sănătate”. Iar anevrismul toracal este un alt subiect abordat pe 18 noiembrie.

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite. Telespectatorii pot comenta subiectele din emisiune şi pot trimite propuneri de noi subiecte şi întrebări pentru specialiştii invitaţi, pe conturile de social media ale emisiunii (Facebook şi Instagram), iar cele mai interesante momente pot fi văzute şi revăzute pe canalul YouTube al Televiziunii Române.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

 

Producător Florenţa Dăscălescu

 

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...