loader
Foto

Galerie foto

Cinci concurenţi s-au calificat în finala „Vedeta populară”de la TVR 1

În ziua deschiderii Campionatului Mondial FIFA Rusia, cei cinci campioni talentaţi îşi joacă şansa în finala „Vedeta populară” de la TVR 1! Vor lupta să convingă juriul şi publicul că merită să primească titlul de „Vedeta populară” şi premiul de 100.000 de lei pe 14 iunie, de la ora 21.00, în cel mai important spectacol al concursului talentelor din folclorul românesc.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară
  • Ei sunt cei cinci finalişti ai sezonului 2: într-o ediţie emoţionantă Vedeta populară, ce a durat 3 ore, duminică, 10 iunie, Ştefan Negru, din Moldova, Ioana Milculescu din Oltenia, Cătălina Rotaru (din Cluj, dar reprezintă Bucovina), Alin Ienciu din Ţinutul Pădurenilor şi Manuela Bucătaru, din Bucovina s-au calificat în finala talent show-ului de folclor de la TVR 1!
  • Iuliana Tudor, gazda concursului destinat interpreţilor de folclor amatori, dă startul celui mai important spectacol al sezonului al doilea Vedeta populară – finala, joi, 14 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Ştefan Negru, din Moldova, Ioana Milculescu din Oltenia, Cătălina Rotaru (din Cluj, dar reprezintă Bucovina), Alin Ienciu din Ţinutul Pădurenilor şi Manuela Bucătaru, din Bucovina luptă joi, 14 iunie, pentru Trofeul Vedeta populară şi Marele premiu de 100 000 de lei. Cel mai mare talent show de folclor îşi scrie ultima filă chiar în ziua în care începe Campionatul Mondial de Fotbal FIFA Rusia 2018. Iuliana Tudor dă startul finalei Vedeta populară la TVR 1, ora 21.00.

De-a lungul etapelor concursului Vedeta populară, Ştefan Negru, din Bacău a trecut pragul unei noi vârste – de la 16, la 17 ani. În concurs, a reuşit să impresioneze pe toată lumea nu doar cu povestea lui de viaţă, ci mai ales cu talentul şi determinarea lui.

Este unul dintre acei oameni pe care muzica populară i-a ajutat să-şi găsească drumul. Cântă de când era copil, a absolvit Şcoala populară de artă din Bacău, iar în prezent, este elev la Colegiul de Arte. A trecut prin momente grele, care l-au maturizat înainte de vreme. Când avea 11 ani, şi-a pierdut tatăl şi a aflat că era adoptat de la şase luni - două momente care l-au maturizat peste noapte. Muzica a fost cea care l-a ajutat să privească lumea cu echilibru, să stea drept şi să fie recunoscător că părinţii care l-au crescut au făcut din el un om sensibil şi bun. Ştefan Negru va reprezenta Moldova în finala Vedeta populară de la TVR 1.

Manuela Bucătaru, în vârstă de 28 ani, din Bucovina, a venit pe scena de la Vedeta populară direct de la Opereta Română. A descoperit folclorul din întâmplare. A început să cânte muzică populară abia anul trecut, când un coleg i-a spus că timbrul vocii ei semănă cu al interpretei Mina Pâslaru, cea care a cântat cu multă pasiune doine bucovinene. Aşa a început totul.

Manuela Bucătaru este violonistă la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, dar s-a născut în Suceava. A cântat pentru prima oara muzică populară anul trecut, în ianuarie, dar de atunci a trecut prin toate etapele concursului, iar joi o vedem în finala Vedeta populară de la TVR 1.

Cătălina Rotaru, o moldoveancă în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, va reprezenta Bucovina în finala Vedeta populară. S-a născut lângă Suceava, dar a mers la facultate la Cluj, unde este studentă la Etnologie în anul al doilea. Şi-a dat seama abia după ce a terminat liceul că vrea să-şi clădească o carieră în muzică şi s-a concentrat cu toate puterile ei în această direcţie. A fost crescută de la două luni de bunici şi a existat chiar o perioadă de câţiva ani în care a trăit singură. Părinţii ei erau plecaţi la muncă în Italia. A devenit mamă, soră şi bunică pentru fratele ei mai mic, care îi calcă pe urme în ceea ce priveşte muzica. Duminică, 10 iunie, Cătălina s-a calificat în finala Vedeta populară de la TVR 1. O urmărim şi joi seară, în finala celui mai mare concurs destinat talentelor din folclorul românesc.


În finala Vedeta populară s-a calificat şi hunedoreanul Alin Enciu. Mândrul locuitor al Ţinutului Pădurenilor, Alin Enciu, de meserie pompier, cântă doar de doi ani. S-a apucat de muzică la îndemnul soţiei, apoi s-a încris în concurs, a parcurs etapă cu etapă, primind aprecieri atât din partea juriului, cât şi a publicului. Pe 14 iunie, de la ora 21.00, Alin va concura în finală pentru a convinge că merită premiul de 100.000 de lei şi titlul de Vedeta populară.

Olteanca din finala Vedeta populară va fi Ioana Milculescu. Dar ce olteancă! Îi plac în egală măsură limbile străine şi tot ce ţine de locurile natale din Corabia, de la obiceiuri la costumul şi muzica populară olteneşti. Studiază neogreaca şi germana la Facultatea de Limbi străine din Bucureşti, dar la Vedeta populară reprezintă cu cinste Oltenia. Ioana Milculescu, în vârstă de 20 ani, luptă în finala Vedeta populară pe 14 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.


1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1