loader
Foto

Galerie foto

Claudiu Ungureanu, restaurator la Vatican, munceşte aproape de Papa Francisc

Îl cunoaştem în primul episod al seriei Unde-i acasă?, realizată de Irina Păcurariu şi transmisă de TVR 1, TVR HD şi TVR+ pe 19 martie, la 21.00. Tot atunci aflăm veşti despre Liliana Angheluţă. Acum 3 ani, ea a vorbit despre viaţa „badantelor".

 

Irina Păcurariu

„Pe Liliana Angheluţă am cunoscut-o acum câţiva ani. Ea a scris Cireşe amare, o carte în care femeile românce povesteau despre ce înseamnă, de fapt, exodul mamelor. Am regăsit-o acum altfel, dar totuşi parcă la fel”, ne prezintă Irina Păcurariu unul dintre personajele primului episod al seriei Unde-i acasă?, pe care îl vedem la TVR 1 duminică, 19 martie, de la ora 21.00.

(w882)

Înainte de Nicola d‘Alessio, italianul care i-a devenit acum jumătate, Liliana a ştiut toată viaţa cum arată singuratatea. De când l-a cunoscut a învăţat ce înseamnă viaţa în doi. Au trecut 3 ani de când Liliana a devenit personaj, pentru că a îndrăznit să spună adevărul despre viaţa „badantelor", adică a femeilor care îngrijesc bătrâni în Italia. Umilinţele şi suferinţa acestor femei au devenit publice, iar asta a schimbat-o şi pe cea care a început să le povestească.

(w882)

Claudiu Ungureanu este pictor, plecat în Italia de nevoie, pentru că acasă, la Bacău, nu reuşea să trăiască din cât caştigă. La început a vrut să se retragă la o mănăstire catolică, dar icoanele pe care a început să le picteze i-au dat şansa de a ajunge să lucreze la Vatican. „Munceşte acum la câţiva metri de Papa Francisc şi este singurul român care face parte din mica echipă de restauratori agreaţi să intervină pentru prezervarea comorilor de la Capela Sixtină şi Catedrala San Pietro. A cunoscut toţi cei trei papi contemporani cu el, la portretele cărora a lucrat şi prin bunavoinţa cărora a rămas în lumea exclusivă a Vaticanului”. (Irina Păcurariu).

Claudiu şi Liliana sunt primele personaje de la care aflăm un răspuns la întrebarea Unde-i acasă? Duminică, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1