loader
Foto

Concurenţi din mai multe… ţări au cântat la „Vedeta populară” | VIDEO

Cu noi poveşti de viaţă, uneori surprinzătoare, Iuliana Tudor ne-a așteptat la o seară de cântec şi emoţie. „Vedeta populară” a fost la TVR 1 duminică, 30 aprilie, de la ora 21.00.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Ţara Moţilor, Ţara Chioarului, dar şi alte zone ale ţării au fost reprezentate cu mândrie în cea de-a treia ediţie a sezonului 9 „Vedeta populară” de la TVR 1. Alţi cinci concurenţi care visează să-şi împletească destinele cu muzica populară s-au prezentat în faţa juriului şi a publicului.

​Pe 30 aprilie, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne-a aşteaptat la TVR 1, la cea de-a treia întâlnire din această primăvară cu „Vedeta populară”. Emisiunea s-a transmis simultan şi la TVR MOLDOVA şi TVR Internaţional.

(w882) Iuliana Tu

Şi-a câştigat un loc în Orchestra Națională de Tineret a Olandei, cu care va pleca într-un turneu de muzică clasică, dar duminică seară a fost pe scena „Vedetei populare”, hotărât să facă cinste Ţării Chioarului! Tânărul din Baia Sprie a așteptat de şase ani ocazia de a-şi face auzită vocea în faţa întregii Românii, dar şi de a-şi etala cojocul de 150 de ani pe care îl poartă cu drag.

O situaţie inedită am întâlnit în această duminică la „Vedeta populară”: după ce, anul trecut, şi-a urcat eleva pe cel mai înalt loc al podiumului emisiunii, un profesor din Teleorman a devenit el însuşi concurent. Şi, pentru că familia lui este formată din elevii pe care i-a avut de-a lungul vieții, tânăra Maria Chivu, câştigătoare în sezonul 8 „Vedeta populară”, și-a susţinut profesorul din culise.

Din Ţara Moţilor a venit o studentă la Psihologie care crede în terapia prin cântec. Şi ea a avut de ales între mai multe genuri muzicale, absolvind secţia de canto jazz la Liceul de Artă, dar folclorul i-a câştigat inima.

Tot muzica populară a primat şi în sufletul moldovencei care a urcat pe scena „Vedeta populară” pe 30 aprilie. Obișnuită de mică să se descurce singură, ieşanca e convinsă că toate greutățile prin care a trecut au reușit să o întărească. Îşi doreşte să devină educatoare, dar şi să urmeze cursurile Conservatorului, pentru sufletul ei.

Competiţia nu a fost uşoară pentru niciunul dintre concurenţi, cu siguranţă, aşadar fiecare și-a folosit cele mai de efect atuuri. Brăileanca pe care o cunoaştem la „Vedeta populară” a studiat canto clasic, iar muzica a fost mereu parte din familia ei. Dacă momentele pe care le-a prezentat duminică i-au adus mult râvnitul loc în semifinală, ați aflat urmărind ediţia a treia a sezonului 9 al emisiunii.

Concurenți talentați, din toate zonele țării, s-au întrecut, aşadar, la „Vedeta populară” în ultima seară de aprilie. Cel mai bun va merge direct în semifinală. Ocupantul locului doi are şi el, în acest sezon, o nouă șansă de a se califica în etapa următoare, prin tragere la sorți.

Până atunci, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion a analizat atent fiecare artist în parte. Iar Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava, dirijor Mihai Cotos, a acompaniat toate momentele muzicale ale serii.

(w882) orchestra

„Vedeta populară” a intrat din nou, duminică seară, în casele noastre, cu ale sale cântece şi tradiţii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie şi speranţă, cu muzicieni desăvârşiti şi cu poveşti emoţionante.

Sezonul 9 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1 în fiecare duminică, de la ora 21.00. „Vedeta populară” se difuzează simultan şi la TVR MOLDOVA şi TVR Internaţional.

15:55 Akzente

(II)​ Portret Daniel Spătar.

Producător Alex Mihăilescu

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Istorii ascunse

* TEZAURUL DIN PEȘTERA CIOCLOVINA

În 1953, în peștera Ponorici-Cioclovina cu apă, una dintre formațiunile carstice ale Munților Șureanu, speologul Traian Orghidan descoperea, din întâmplare, cel mai mare depozit european de piese ce aparține Epocii Bronzului Târziu. Cercetarea sitului a fost reluată în 2018, iar analizele chimice arată că o parte dintre cele aproape 8000 de obiecte descoperite în peșteră provin din zona Mării Baltice, iar altele din vechea regiune a Mesopotamiei.

Realizator Cristina Băican

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1