loader
Foto

Galerie foto

Episoade în premieră „Izolaţi în România”, la TVR 1 | VIDEO

Despre trecerea timpului. Despre puterea pe care ţi-o dă greul. Despre bucuria izbânzii. Despre liniștea pădurii. Patru noi episoade „Izolaţi în România”, din 27 decembrie, la TVR 1. Dite Dinesz şi echipa ei ne dau întâlnire luni-joi, ora 21.00.

 

Izolaţi în România

În cătunele din Munţii Apuseni întâlneşti tot mai puţini oameni. Trecerea timpului e la fel şi în cătunele izolate, dar urmele trecerii lui se văd mai puţin.

Echipa „Izolaţi în România” se întoarce pe aceleaşi poteci pentru a afla cum trece omul din cătune prin timp.

De luni, 27 decembrie, şi până joi, 30 decembrie, la ora 21.00, Dite Dinesz şi echipa ei ne aduc la TVR 1 patru noi episoade emoţionante despre românii care trăiesc singuri pe câte un munte, în cătunele izolate ale României.

(w882)

(w882)

Cum reușești să fii mulțumit cu puțin? Te şi ne învață un copil din Apuseni. Și tot el ne spune că lumea din jur e toată un semn de la Dumnezeu. Merge pe jos la şcoală, cu gândul că va pleca într-o zi la oraș. „Când nu mai sunt poteci de la o casă la alta, să știi atunci că e gata lumea!”, spune bunica lui Raul, când echipa „Exclusiv în România” ajunge cu el acasă de la școală. Cum curge timpul şi viaţa pentru ei vom vedea în noile episoade ale seriei „Izolaţi în România”, la TVR 1.

(w882)

Fica e singura locuitoare dintr-un cătun aflat la mare depărtare de centrul comunei Ceru-Băcăinţi, judeţul Alba. Când echipa „Izolaţi în România” a urcat prima dată, singurul drum până la ea era o potecă îngustă, pe care doar poştaşul trecea o dată pe lună pentru a-i duce pensia de 15 lei. Fica s-a împăcat cu gândul că acum face numai ce poate, nu ce vrea. „Cu 15 lei iau două pite, dar mai trebe ceva lângă pită...”, spune bătrâna, care mărturiseşte cum se roagă seară de seară, „să își suce Dumnezeu mila către mine!”. Cum trăiești cu asemenea sumă infimă pe lună, bătrână și singură, la capătul unei poteci? Cum te împaci cu amintirile, cu lucrurile pierdute, cu zilele netrăite? Le povesteşte Fica reporterului Dite Dinesz şi cameramanului Marius Danci, care au ajuns din nou la ea.  Mai multe ne vor arăta în noile episoade „Izolaţi în România”, de luni, 27 decembrie.

(w882)

(w882)

„Letiţia are 84 de ani şi toată viaţa a trăit în pădurile Muntelui Găina. În două bote, vara merge după bureţi, pe pământurile pe care, altădată, se cultivau orz şi secară. Azi, pădurea a acoperit potecile. Bureţi găseşti greu, ca şi cum pădurea ar şti că nu mai sunt oameni să îi adune. Echipa Izolaţi în România s-a întors pe timp de iarnă la Letiţia, cu bucate pentru sărbători”, ne dezvăluie Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje „Izolaţi în România”. Imaginile le vom putea urmări de luni, 27 decembrie, ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

Sufletul va da seamă negreșit pentru ce a făcut trupul pe pământ. Timpul rămâne, omul se duce. La 90 de ani, o bătrână roagă echipa TVR să mai stea. „De ce să plecați? Că doar nu se așază lumea odată cu voi! Lumea se învârte. Dacă noi stăm, ea merge mai departe... Nu-i bai dacă stăm”.

Ei ştiu şi noi, de asemenea, că sunt ultimii locuitori ai unei lumi ce se stinge. „Ne roagă să mai venim la ei. Pe unii nu îi mai găsim. Dar viețile lor sunt mărturie în Izolaţi în România”, Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje „Izolaţi în România”.

Patru episoade noi despre trecerea timpului. Despre puterea pe care ţi-o dă greul. Despre bucuria izbânzii. Despre liniștea pădurii. Le vedem în premieră la TVR 1. De luni, 27 decembrie.

Primele imagini din noile episoade „Izolaţi în România” vor fi prezentate de Dite Dinesz în „Telejurnalul” de la ora 20.00, de luni până joi (27, 28, 29, 30 decembrie), prefaţând astfel difuzarea lor la TVR 1.

(w882)

Imagine: Marius Danci

Reporter: Dite Dinesz

Montaj: Constantin Buta

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1