Episoade în premieră „Izolaţi în România”, la TVR 1 | VIDEO
luni, 27 decembrie 2021
Despre trecerea timpului. Despre puterea pe care ţi-o dă greul. Despre bucuria izbânzii. Despre liniștea pădurii. Patru noi episoade „Izolaţi în România”, din 27 decembrie, la TVR 1. Dite Dinesz şi echipa ei ne dau întâlnire luni-joi, ora 21.00.
Alte legături
Izolaţi în România

În cătunele din Munţii Apuseni întâlneşti tot mai puţini oameni. Trecerea timpului e la fel şi în cătunele izolate, dar urmele trecerii lui se văd mai puţin.

Echipa „Izolaţi în România” se întoarce pe aceleaşi poteci pentru a afla cum trece omul din cătune prin timp.

De luni, 27 decembrie, şi până joi, 30 decembrie, la ora 21.00, Dite Dinesz şi echipa ei ne aduc la TVR 1 patru noi episoade emoţionante despre românii care trăiesc singuri pe câte un munte, în cătunele izolate ale României.

(w640)

(w640)

Cum reușești să fii mulțumit cu puțin? Te şi ne învață un copil din Apuseni. Și tot el ne spune că lumea din jur e toată un semn de la Dumnezeu. Merge pe jos la şcoală, cu gândul că va pleca într-o zi la oraș. „Când nu mai sunt poteci de la o casă la alta, să știi atunci că e gata lumea!”, spune bunica lui Raul, când echipa „Exclusiv în România” ajunge cu el acasă de la școală. Cum curge timpul şi viaţa pentru ei vom vedea în noile episoade ale seriei „Izolaţi în România”, la TVR 1.

(w640)

Fica e singura locuitoare dintr-un cătun aflat la mare depărtare de centrul comunei Ceru-Băcăinţi, judeţul Alba. Când echipa „Izolaţi în România” a urcat prima dată, singurul drum până la ea era o potecă îngustă, pe care doar poştaşul trecea o dată pe lună pentru a-i duce pensia de 15 lei. Fica s-a împăcat cu gândul că acum face numai ce poate, nu ce vrea. „Cu 15 lei iau două pite, dar mai trebe ceva lângă pită...”, spune bătrâna, care mărturiseşte cum se roagă seară de seară, „să își suce Dumnezeu mila către mine!”. Cum trăiești cu asemenea sumă infimă pe lună, bătrână și singură, la capătul unei poteci? Cum te împaci cu amintirile, cu lucrurile pierdute, cu zilele netrăite? Le povesteşte Fica reporterului Dite Dinesz şi cameramanului Marius Danci, care au ajuns din nou la ea.  Mai multe ne vor arăta în noile episoade „Izolaţi în România”, de luni, 27 decembrie.

(w640)

(w640)

„Letiţia are 84 de ani şi toată viaţa a trăit în pădurile Muntelui Găina. În două bote, vara merge după bureţi, pe pământurile pe care, altădată, se cultivau orz şi secară. Azi, pădurea a acoperit potecile. Bureţi găseşti greu, ca şi cum pădurea ar şti că nu mai sunt oameni să îi adune. Echipa Izolaţi în România s-a întors pe timp de iarnă la Letiţia, cu bucate pentru sărbători”, ne dezvăluie Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje „Izolaţi în România”. Imaginile le vom putea urmări de luni, 27 decembrie, ora 21.00, la TVR 1.

(w640)

Sufletul va da seamă negreșit pentru ce a făcut trupul pe pământ. Timpul rămâne, omul se duce. La 90 de ani, o bătrână roagă echipa TVR să mai stea. „De ce să plecați? Că doar nu se așază lumea odată cu voi! Lumea se învârte. Dacă noi stăm, ea merge mai departe... Nu-i bai dacă stăm”.

Ei ştiu şi noi, de asemenea, că sunt ultimii locuitori ai unei lumi ce se stinge. „Ne roagă să mai venim la ei. Pe unii nu îi mai găsim. Dar viețile lor sunt mărturie în Izolaţi în România”, Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje „Izolaţi în România”.

Patru episoade noi despre trecerea timpului. Despre puterea pe care ţi-o dă greul. Despre bucuria izbânzii. Despre liniștea pădurii. Le vedem în premieră la TVR 1. De luni, 27 decembrie.

Primele imagini din noile episoade „Izolaţi în România” vor fi prezentate de Dite Dinesz în „Telejurnalul” de la ora 20.00, de luni până joi (27, 28, 29, 30 decembrie), prefaţând astfel difuzarea lor la TVR 1.

(w640)

Imagine: Marius Danci

Reporter: Dite Dinesz

Montaj: Constantin Buta

 • 12:30
  Izolaţi în România
  Producător Dite Dinesz
 • 13:00
  Oamenii şi legea
  Magazin juridic / Prezinta av. Mihaela Olaru Producator Ileana Gaiţă
 • 14:00
  Telejurnal
  * Ştiri* Sport* Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu/Alina Pagu Mihai ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  *Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Maghiara de pe unu
  * La opt pe barcă -spectacol muzical pentru copii de ziua Sf.Nicolae. Redactor Tatár Bíró Hajnal * Pandorium- regizorul Balázs Zoltán la teatrul Odeon Redactor Szilágyi Gödri Ildikó Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonator Bartha Ágnes Producător Szilágyi Gödri Ildikó Transmisiune directă + înregistrare
 • 16:00
  Studio mondial
  Comentatori : Dorin Chioţea/ Vlad Arhire * Live stadion (16,52) Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Maroc-Spania (optimi) Comentator Dragoş Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadionul Education City, Doha
 • 19:00
  Studio mondial
  Comentatori : Dorin Chioţea/ Vlad Arhire Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Portugalia-Elveţia (optimi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadionul Lusail, Al Daayen /
 • 23:07
  Studio mondial
  * Comentatori: Dorin Chioţea/ Vlad Arhire Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Exclusiv în România
  (redifuzare) Prezintă Cristian Tabără Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean
 • 01:05
  # Creativ
  (redifuzare)
 • 01:35
  Istorii ascunse
  Povestea aurului (I) Producător Cristina Baican
 • 02:00
  REVIZIE TEHNICA
  Rezerve: Telejurnal Ştiri* Meteo 40’ (criptat/Exclusiv TVR+) AgroStrategia 46’ Eu pot! 46’