loader
Foto

Galerie foto

„Care pe care”: Ediție specială de 1 Iunie

Joi, 1 iunie, o ediție specială „Care pe care”, cu Ruxandra Gheorghe Negrea, s-a văzut la TVR 1 de la ora 18.00.

 

Ruxandra Gheorghe-Negrea
Care pe care

De 1 Iunie, la TVR 1, am sărbătorit copilăria! Invitaţii speciali ai Ruxandrei Gheorghe Negrea, de altfel şi concurenţii ediţiei, sunt patru elevi de clasa a opta, toţi olimpici la Limba Română.

(w500)

(w882)

Sunt ocupaţi până peste cap cu pregătirea examenului de Evaluare Naţională, dar asta nu înseamnă că nu mai fac şi alte lucruri. De exemplu, nu au pierdut ocazia de a se relaxa în mod activ, participând la un concurs care să îi provoace din plin: Briana Negre, de 15 ani, din Bucureşti, Monica Militaru (14 ani), din Târgu Mureş, Raul Iuşan (15 ani), din Cluj şi Matei Bumbeş (14 ani), tot din Bucureşti sunt puşi la încerCARE, iar noi ne vom bucura să-i privim şi să vedem cum răspund la probele de foc ale singurului concurs dedicat exclusiv limbii române.

(w500)

Ruxandra Gheorghe Negrea, prezentatoarea concursului „Care pe care”, de la TVR 1

„Se cunosc de la concursurile şi olimpiadele de Limba Română, dar şi de la alte materii. 4 elevi olimpici, doi ardeleni şi doi bucureşteni, simt emoţia concursurilor de televiziune şi le arată tuturor copiilor şi tinerilor că limba română te face să te simţi acasă! La Care pe care, competiţia îi surprinde şi le testează alte calităţi: capacitatea de a vorbi liber în faţa camerelor de filmat, concentrarea contra cronometrului care ticăie nonstop şi în lumina reflectoarelor! În plus, trebuie să respecte şi indicaţiile regizorale... Cu toate acestea, olimpicii au făcut faţă cu brio! Să-i urmăriţi şi felicitaţi!”, ne îndeamnă Ruxandra Gheorghe Negrea, gazda concursului „Care pe care” de la TVR 1.

(w882)

Şi un selfie cu invitaţii

(w882)

Visul ei este să ajungă neurochirurg, dar neapărat vrea să își păstreze pasiunea pentru scris, ba chiar să ajungă să publice. A făcut pian timp de 5 ani, apoi dansuri, balet, înot, baschet, dar treptat a renunțat la ele. Doar pasiunea pentru literatură a rezistat de-a lungul timpului. Briana Negre (15 ani), de la Colegiul Lazăr, pe care vrea să îl urmeze în continuare, spune că scrisul a fost pasiunea ei de când era mică. Citește din toate genurile și scrie în toate genurile. Pe lângă olimpiada de Limba Română, unde a obţinut aproape în fiecare an câte un premiu, anul trecut, Briana a mai participat la olimipiade de Engleză, Franceză, Latină. La Română, a obţinut premiul al doilea pe țară. În general, ascultă muzică clasică, rap și hip-hop, pop, iar în timpul liber, joacă badminton și baschet. Să vedem cum se descurcă olimpica la Română la „Care pe care” chiar de 1 iunie, la TVR 1.

(w882)

Din Târgu Mureș, de la Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian, vine delicata, dar puternica Monica Militaru. Are 14 ani şi se cunoaşte cu toţi ceilalţi concurenţi din platou, cu Matei a fost chiar în tabăra de Limba Română. „Nu spune puțin în vorbe multe, ci mult în vorbe puține” (Pitagora) este motto-ul care o reprezintă cel mai bine. Monica a vrut întâi să fie dermatolog, pe urmă să lucreze în modă, acum îşi doreşte să devină avocat, dar parcă nici această alegere nu e definitivă. Până la momentul deciziei, se bucură de mare şi de pasiunile ei – călăria, muzica şi lectura. Îi plac Lana del Ray, Taylor Swift, The Weekend, Artic Monkeys, Chase Atlantic şi e mare iubitoare de seriale, cel mai recent favorit – „White Lotus”. Şi pentru că mereu vrea să încerce lucruri noi, iat-o la „Care pe care”! Vedem dacă proverbele și expresiile românești îi dau de furcă sau cum face faţă la „Vânătoarea de greşeli” sau la proba care dă cele mai multe probleme -  „De unde şi până unde...” - joi, ora 18.00, la TVR 1.

(w500)

Platoul emisiunii „Care pe care” cucerit de copii şi părinţi

(w882)

Clujeanul Raul Iuşan (15 ani) pune multe întrebări și procesează repede răspunsurile. Nu vrea să se laude, dar se pricepe binișor cam la toate materiile. A participat și la olimpiada de Română, și la cea de Matematică. Se bucură să vadă regia de emisie, studioul de știri și, desigur, platoul unde se desfășoară concursul „Care pe care”. Ar vrea să urmeze Liceul Avram Iancu sau Bălcescu, cu profil real, dar încă nu e hotărât ce să facă mai departe. Poate astrofizician, poate pilot de linie... În timpul liber îi place să citească şi să joace jocuri video, dar şi să descopere oraşele Europei. Raul a făcut tenis de masă de performanță timp de 4 ani. Nu a obţinut mari premii, dar a învățat mult din greșeli. Tenisul de masă l-a învățat să fie pe fază, să fie atent la obiectele în mișcare și să dezvolte strategii, pentru orice fel de situație... Ce strategie adoptă pentru a câştiga întrecerea „Care pe care” de la TVR 1 vedem pe 1 iunie, de la ora 18.00.

(w882)

Spune că învăţatul îi ocupă mult timp anul ăsta, fiind într-a opta. Matei Bumbeş (14 ani) e încrezător şi jovial şi, la fel ca şi ceilalţi competitori, are, în mai puţin de o lună, de susţinut Evaluarea Naţională. Învaţă la Nicolae Iorga, în Bucureşti, dar ţinteşte să ajungă elev la Colegiul Lazăr. Sau la Spiru Haret ori la Sf. Sava. Îi place matematica, dar parcă mai mult limba română. E recunoscător profesorilor lui, de la care a învăţat enorm. Anul trecut s-a calificat la faza pe țară la olimpiada de limbi clasice – latină, iar anul acesta, la OLLR – Olimpiada de limba și literatură română (obţinuse primul loc la nivelul capitalei). Îl pasionează cititul şi e fascinat de literatura rusă clasică, dar autorul lui favorit e totuşi un scriitor român: Mircea Eliade. Printre preferinţele lui muzicale se numără Maneskin, Subcarpaţi, Argatul. „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!” e proverbul preferat al lui Matei. Dacă le cunoaşte şi pe cele prezentate de Ruxandra în ediţia specială „Care pe care”, vedem joi, la TVR 1.

(w882)

În culise: echipa „Care pe care” numără cratimele dintr-un text...

(w882)

„Care pe care” este o emisiune interactivă care antrenează întreaga comunitate, atât pe concurenţii din platou, cât şi pe cei de acasă. Din 16 mai, la „Care pe care” s-a dat startul concursului pentru telespectatori. Fiţi pe fază şi la ediţia din 1 iunie!

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1