loader
Foto

De ce turul doi al scrutinului din Franța e crucial pentru UE și pentru Ucraina?

Marian Voicu a discutat cu Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA, despre cum va fi lumea după războiul din Ucraina. În direct la “Breaking Fake News”, pe TVR 1, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22.00.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Cu siguranţă, lumea nu va mai fi aceeași după războiul din Ucraina.

Va fi un nou război rece sau acesta nu s-a încheiat, de fapt, niciodată? Și de ce este scrutinul de peste două săptămâni din Franța crucial pentru UE și pentru Ucraina?

 

Sunt doar două dintre temele pe care jurnalistul Marian Voicu le-a abordat alături de invitatul său, Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA. “Breaking Fake News”, emisiunea dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării, a fost la TVR 1, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22.00.

(w882)

Deși sunt puși în fața unor dovezi cutremurătoare privind masacrele de la Bucea, Borodianka și Irpin, Kremlinul susține în continuare că toate acestea sunt înscenări și propagandă occidentală. Ce ar putea urma? Ne-a spus Horia Gruşcă la „Conspirația săptămânii”.

Masacrul de la Bucea amintește de cel de la Katyn din martie 1940, când sovieticii au ucis peste 22.000 de ofițeri polonezi. Și atunci, și acum, Kremlinul a negat orice implicare. Chiar dacă au trecut mai bine de 8 decenii, Polonia cere acum judecarea vinovaților, argumentând că genocidul nu poate fi prescris. Ne-a adus toate informaţiile Gabriela Avram în rubrica „Istoria se repetă?”.

Evident, nici din ediţia din 13 aprilie nu a lipsit „Revista presei fake”, realizată de Horia Grușcă. A fost o nouă trecere în revistă a dezinformărilor și propagandei de război ruse.

***

În fiecare miercuri, la TVR 1 urmărim „Breaking Fake News”, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea este realizată şi prezentată de Marian Voicu.

 

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Deşliu

Membrii juriului: Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1