loader
Foto

De ce ne încruntăm? De ce avem lapsusuri?

Ne răspund Smaranda Vornicu-Shalit şi invitaţii săi la „Atelier de sănătate”, în săptămâna 7-11 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.    

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Începem săptămâna la „Atelier de sănătate” cu un subiect de mare interes pentru mulţi dintre noi: cum ne lăsăm de fumat şi care sunt efectele fumatului asupra organismului – ne explică pe îndelete Magdalena Ciobanu, medic primar pneumologie, tabacolog. De ce ne încruntăm? Primim răspunsuri de la invitaţii Smarandei Vornicu-Shalit tot luni, 7 noiembrie, în „Atelier de sănătate”, la TVR 1.

Tot ceea ce presupune o operaţie de cataractă – de la necesitatea programării unei asemenea intervenţii şi până la tratamentul şi recomandările medicale ce trebuie urmate în perioada de recuperare – descoperim pe 8 noiembrie, tot la „Atelier de sănătate”. Şi tot marţi, viitoarele şi proaspetele mămici se vor bucura de prezenţa în studioul emisiunii a dr. Andreea Manda, medic primar pediatru, care le va sfătui cum să aleagă biberonul potrivit pentru cel mic şi cum să hranească în mod corect bebeluşul cu biberonul.

Despre boli rare de sânge şi cele mai noi tratamente în cazul acestora vorbim miercuri, 9 noiembrie, în magazinul de sănătate de la TVR 1. Şi tot atunci, Teodora Bahnă, psiholog clinician, psihoterapeut traumă, detaliază ce este atacul de panică şi cum îl gestionăm. Iar de la dr. Radu Țincu, medic primar ATI/Toxicologie, primim toate explicaţiile în legătură cu intoxicaţiile cu ciuperci: cum le prevenim, cum le tratăm, ce facem în caz de urgenţă.

De ce avem lapsusuri? – aflăm din rubrica „De ce?” a ediţiei de joi. Iar vineri, nutriţionistul  Carmen Țenescu ne sare în ajutor cu recomandări despre cum să mâncăm sănătos cu un buget mai mic.

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite. Telespectatorii pot comenta subiectele din emisiune şi pot trimite propuneri de noi subiecte şi întrebări pentru specialiştii invitaţi, pe conturile de social media ale emisiunii (Facebook şi Instagram), iar cele mai interesante momente pot fi văzute şi revăzute pe canalul YouTube al Televiziunii Române.

(w882)

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

 

Producător Florenţa Dăscălescu

 

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...